QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente transporturi

Evaluarea securitatii vietii umaneEVALUAREA SECURITATII VIETII UMANE

Este bine stabilit ca in momentul in care se face evaluarea consecintelor incediilor asupra vietilor omenesti, un criteriu important este ca timpul disponibil scaparii sa fie mai mare decat cel necesar. Timpul disponibil pentru scapare este intervalul dintre timpul aprinderii si cel in care conditiile nu mai permit ocupantilor sa intretina actiuni pentru a putea scapa. Conditiile ne-permitatoare pot rezulta din:Inhalarea de gaze asfixiante, acestea pot cauza pierderea constiintei iar ulterior mortea din pricina hipoxiei, in special pe sistem nervos si cardiovascular.

Expunerea la caldura radianta sau convectiva

Scaderii vizibilitatii din cauza fumului.

Mai sus au fost enumerate pericolele focului, si acestea pot fi importate si distribuite in timp si spatiu in EVI ca informatie semantica pentru pasageri. Acestea contin concentratoo de CO, CO2 si O2, la fel ca si temperatura, fluxul de caldura radianta si densitatea optica afectand direct- fiecare la randul lui- constientizarea si viteza de mers a agentilor. Pentru a estima efectul pericolelor legate de incendiu , o abordare prezentata de Purser (2002) a fost adoptata (rezumata in continuare); abordarea se bazeaza pe conceptul Dozei Fractionale Efective (FED, pentru toxicitate si caldura), si Concentratia Fractionala Efectiva (FEC, pentru vizibilitate). Valorile FEC si FED sunt valori care indica vulnerabilitatea umana sa efectele cumulative expunerii la caldura si la gaze toxice ca si vizibilitatea intr-un spatiu. Valorile acestora sunt calculate pentru fiecare individ in parte  si sunt folosite pentru controlul vitezei mersului si constientizarii, si pentru determinarea unui punct in care agentul este ranit mortal, ca in Fig 2. in continuare este o privire generala asupra modului de calcul pentru FED si FEC.

Fig 2Fig 2: Factorul de reducere a vitezei cazauta de pericolele incendiului, bazat pe date conservator ingineresti.

Model de toxicitate

Doza fractionala efectiva a incapacitatii datorita gazelor asfixiante, si anume CO, CO2, cat si epuizarea O2 este data de urmatoarea expresie:

Unde Δt (in min) este variatia de timp, [CO](in PPM) este concentratia medie de CO de-a lungul variatiei de timp (Δt), K si D sunt constante date de activitatea persoanei (se ia valoarea 8.29250x10-4 si respectiv 30 pentru persoana cu activitate usoara).

Dioxidul de carbon (CO2), ca si monoxidul de carbon este omniprezent in incendii. Desi CO2 nu este toxic la concentratii de pana la 5%, stimuleaza respiratia. Aceasta hiperventilatie, pe langa ca este solicitanta, poate creste cantitatea de alte gaze toxice inhalate cum ar fi CO. Aceasta absorbtie rezultata din hiperventilatia indusa de dioxidul de carbon va reduce semnificant timpul pana la inconstienta si moarte. Pentru a lua acest efect in considerare, valoarea lui FEDCO la fiecare crestere de timp (prima valoare din ecuatia de mai sus) a fost inmultita cu un factor  de frecventa (VCO2) pentru a permite rata crescuta de asfixiant absorbit datorita hiperventilatiei, dat de urmatoarea relatie:

Unde %CO2 este procentul de CO2 in compartimentul evaluat. Al doile termen din ecuatie reprezinta FED pentru hipoxia de oxigen, unde (20.9%-%O2) esteprocentul de oxigen consumat in cresterea de timp .


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }