QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

Documente necesare efectuarii de transporturiDocumente  necesare efectuarii de transporturi


Documentele pentru autovehicul sunt prezentate mai detaliat in paragrafele urmatoare:

Foaia de parcurs- este un imprimat cu un regim special, prevazuta cu serie si numar. Prin completarea foii de parcurs se asigura:Legalitatea circulatiei autovehiculului pe ruta, pentru beneficiarul si in perioada inscrise de unitatea detinatoare la emiterea foii;

Identificarea autovehiculului si remorcilor tractate, a unitatilor detinatoare si a personalului de bord;

Confirmarea de catre sofer a starii de functionare a autovehiculului la plecarea din locul de parcare.


Foaia de parcurs constituie baza evidentei primare in transporturile auto. Din ea se culeg toate informatiile privind activitatea autovehiculului si soferului. In cazul autovehiculelor echipate cu tahograf, datele inscrise in foaia de parcurs se verifica si completeaza cu informatiile furnizate de diagramele tahograf. Foaia de parcurs trebuie sa se gaseasca asupra soferului in tot timpul pentru care a fost emisa si in care autovehiculul se afla in afara garajului sau locului de parcare.


Formularul "Foaia de parcurs" se livreaza de tipografii in carnete, continand fiecare cate o suta imprimate, numerotate in ordine succesiva de la 001 la 100. Fiecare carnet cuprinde si un borderou-matca al foii de parcurs in care se inregistreaza in ordine succesiva pe masura emiterii lor, toate cele o suta imprimate care alcatuiesc carnetul respectiv. De regula o foaie de parcurs se emite pentru activitatea pe o zi a unui autovehicul sau pentru o cursa programata sa dureze mai mult de o zi .


Certificatul de agreere este documentul, care confirma ca autovehiculul indeplineste conditiile tehnice, conform Conventiei T.I.R., pentru ca transportul sa poata fi efectuat sub acoperirea carnetului T.I.R. Agreerea vehiculului pentru transport T.I.R. se face de catre organele vamale la prezentarea vehiculului impreuna cu urmatoarele documente:

formularul certificatului de agreere;

patru fotografii ale vehiculului (fata, spate , lateral, dreapta si lateral )

certificatul de inmatriculare;

cartea tehnica a vehiculului;

licenta de executie;

cerere tip;


In cazul unui autotren, certificatul se elibereaza separat pentru autovehicul si separat pentru remorca sau semiremorca si are valabilitate 2 ani, perioada dupa care trebuie reinnoit. Daca in decursul celor 2 ani s-au modificat unele caracteristici ale vehiculului, care au stat la baza agreerii acestuia, agreerea trebuie, de asemenea reinnoita.

Tahograful-este aparatul care indica si inregistreaza deplasarea si stationarea autovehiculului.


Elementele furnizate de tahograf sunt:

de indicare: ora si minutul, viteza instantanee, kilometrii parcursi;

de inregistrare: a timpului in circulatie, a timpului in stationare, kilometrii parcursi intr-un interval de timp, viteza de circulatie intr-un interval de timp;

momentul inchiderii si deschiderii aparatului tahograf;

schimbarea soferului.


Inregistrarile se efectueaza pe un disc confectionat dintr-o hartie speciala cerata, denumita "diagrama tahograf". La plecarea in cursa, o data cu foaia de parcurs, operatorul de transport, elibereaza soferului numarul de diagrame, corespunzator zilelor in care urmeaza sa se desfasoare activitatea. La plecarea in cursa soferul introduce in aparatul tahograf prima diagrama tahograf, cu atentie astfel ca aceasta sa fie crestata de aparat exact in dreptul orei reale. In zilele urmatoare soferul introduce in acelasi mod diagramele respective, scriind pe fiecare data si numarul de inmatriculare, precum si kilometrii de la bordul autovehiculului, la finele zilei respective.


Licenta de transport- se acorda operatorului de transport public pe baza Ordinului 1842 din 28 ianuarie 2002, care indeplineste conditiile de onorabilitate, competenta profesionala si capacitate financiara.


Licenta de executie-este documentul care se elibereaza la cererea operatorului de transport si care atesta dreptul acestuia de a efectua transport de marfuri, cu un anumit vehicul, pe numarul de circulatie, sau pentru un anumit traseu, in cazul transportului rutier de persoane.


Licenta de executie pentru vehicul este documentul operatorului de transport rutier in baza caruia poate sa execute anumite categorii de transport si tipuri de transport conform caracteristicilor tehnice ale autovehiculelor.


Autorizatiile de tranzit sunt documente eliberate de Ministerul Transporturilor prin I.G.C.T.I44 transportatorilor care efectueaza sau desfasoara transport rutier international de marfa si care permit trecerea printr-o anumita tara, alta decat cea de origine, pe unde transportatorul trece. Acestea au la baza un acord bilateral incheiat intre Ministerul Transporturilor al tarilor respective si Ministerul de Transport al tarii noastre. Fara aceste autorizatii nu ar fi posibila trecerea prin aceste tari.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }