QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate stiinte politice

Ce se intelege in jargonul PAC prin “price-floor”? Explicati pentru cazul graului.

Ce se intelege in jargonul PAC prin “price-floor”? Explicati pentru cazul graului.


Din motive istorice, termenii utilizati pentru „price-floor' au variat in functie de produs : pret tinta, pret de interventie, pret prag, prêt garantat, pret de baza, pret-etalon, ca si procedura exacta pentru stabilirea lor.

Jargonul graului si procedurile servesc insa ca un model de

reprezentare corect. In luna aprilie a fiecarui an, ministrii agriculturii din UE se reunesc in cadrul Consiliului de Ministri pentru a fixa preturile pentru recolta acelui an. Fiecare stat membru are propria sa autoritate, adesea o organizatie semioficiala a producatorilor,  acesti „cumparatori de ultima instanta' sunt responsabili cu depozitarea sau cu lichidarea bunurilor pe care le cumpara pentru a sprijini „price-floor'.Fondurile pentru aceste actiuni provin din sectiunea Garantie a Fondului European pentru Orientare si Garantie Agricola (FEOGA).
Pretul tinta,, pretul de interventie si pretul prag:

Primul pret de stabilit este un pret teoretic - „pretul-tinta“ - o linie

directoare a preturilor concrete. Asa ciudat cum poate sa para, pretul tinta se refera la pretul de vanzare al graului in Duisburg, un oras situat exact centrul regiunii Ruhr (deoarece in aceasta localitate s-a inregistrat cea mai redusa oferta).

Cel mai important pret operational - „pretul de interventie' - este stabilit la un nivel inferior pretului-tinta, in mod obisnuit cu 12-20% mai redus.

Asa cum sugereaza numele sau, autoritatile sunt indrituite „sa intervina', adica sa cumpere cantitati nelimitate de grau la „pretul de interventie' pe piata oricarui stat membru al UE. Aceasta masura garanteaza ca, pe nici o piata a UE, preturile nu scad sub nivelul pretului de interventie, deci in cazul acesta pretul de interventie este „price-floor'.Pretul-prag', este pretul minim la care graul poate fi importat in UE din tari terte. Acesta este stabilit ca pretul-tinta minus costurile de transport si

manipulare pentru graul importat - care soseste in cel mai mare port al

Europei, Rotterdam - si vandut la Duisburg. Pretul-prag este intotdeauna peste pretul de interventie, astfel ca autoritatile de interventie nu vor cheltui banii UE pentru a cumpara grau importat la pretul de interventie, in anii normali, pretul prag este mult peste pretul pietei internationale, astfel ca taxa de import - „prelevarea variabila la import' - este stabilita in asa fel

incat graul sa nu fie niciodata importat sub pretul-prag.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }