QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate stiinte politice

Combaterea si preintimpinarea terorismului international in conditiile globalizarii
COMBATEREA SI PREINTIMPINAREA TERORISMULUI INTERNATIONAL IN CONDITIILE GLOBALIZARII


Terorismul international este un fenomen social negativ, prin urmare, pentru

asigurarea securitatii vietii cetatenilor proprii, statele trebuie sa intreprinda toate masurile posibile pentru a contracara acest fenomen. In conditiile de intensificare a proceselor de globalizare, cand terorismul s-a transformat intr-o amenintare serioasa la adresa securitatii statelor sau a unor regiuni intregi ale lumii, comunitatea mondiala a devenit mai insistenta in cautarea masurilor de drept care ar asigura eficienta luptei contra terorismului international. Reusita tratatelor incheiate impotriva acestui flagel, depinde de cateva dificultati care se reduc la faptul ca, terorismul este un fenomen multinivelar, manifestat divers nu numai in cadrul diferitor regiuni, dar si in aceiasi tara, guvernele fiecarei tari, solutionand problema securitatii, formand politica interna  si externa, ii urmeaza interesele nationale ce difera de la o tara la alta. Camuflarea acestor interese determina abordarea problemei standardelor duble fata de fenomenul terorismului, de pericolul acestuia pentru fiecare stat. Acest fapt a si determinat necesitatea cercetarii procesului colaborarii internationale si formarii coalitiei antiteroriste internationale in conditiile globalizarii.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }