QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate pedagogie

Educatia nonformala

Educatia nonformala


Educatia nonformala include un ansamblu de actiuni si influente educative, structurate, organizate si institutionalizate, dar desfasurate in afara sistemului de invatamant. Educatia nonformala include astfel multiple activitati de educatie si instruire extrascolare, actiunile situate in acest context caracterizandu-se printr-o mai mare varietate si flexibilitate, oferind o mai buna posibilitate de pliere pe interesele si abilitatile si optiunile particulare ale elevilor.
Educatia nonformala include in structura sa doua tipuri de activitati:

activitati parascolare (de perfectionare, reciclare, etc.);

activitati periscolare (vizite la muzeu, excursii, cluburi, cercuri stiintifice, vizionari de filme);

Educatia nonformala permite largirea orizontului cultural, imbogatirea cunostintelor din anumite domenii, dezvoltarea unor aptitudini si interese speciale etc. Educatia nonformala prezinta avantajul unui spatiu instructiv-educativ mult mai flexibil decat cel strict scolar, oferind astfel individului o mai mare libertate de actiune, permitand o mai buna selectare a informatiilor resimtite ca necesare de catre cei care se instruiesc. Dezavantajul major al educatiei nonformale este legat de absenta unor demersuri evaluative sistematice.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }