QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Suc de sparanghel - tratare boli si mentinerea sanatatii
Suc de sparanghel - tratare boli si mentinerea sanatatii

Contine alcaloidul sparanghina in cantitate relativ mare; este diuretic, in special combinat cu suc de morcov, curat poate produce reactii ale rinichilor.

Este folosit pentru tulburari ale rinichilor si reglarea generala a deranjamentelor glandulare. Diabetul si anemia sunt combatute folo-sindu-l impreuna cu alte sucuri specifice acestui scop. Ajuta descom-punerea cristalelor sarurilor oxalice din rinichi - nefrite.
Acidul uric produs ca rezultat final al digestiei proteinelor

complete este absorbit in muschi.

Consumul continuu de proteine din carne oboseste si alte organe

si face ca mai putin acid uric sa poata fi eliminat la reumatism.

Aceasta este si una din tulburarile prostatei - in acest scop este folositor sucul de sparanghel, morcov, sfecla si castravete combinate.

Suc de sfecla

Este unul din cele mai pretioase sucuri pentru refacerea globu­lelor rosii din sange si a tonifica sangele in general.

In special femeile profita de pe urma consumarii unui amestec de suc de sfecla si morcov cel putin 1/2 litru pe zi.

Sucul de sfecla curat, baut in cantitate mai mare de un pahar o data, poate avea un efect de curatire, insotit de ameteala si greata usoara, ca urmare a efectului de curatire a ficatului.

Experienta a dovedit ca la inceput este bine sa se lase suc de sfecla mai putin si suc de morcov mai mult, pana ce efectul de curatire devine tolerat si apoi se creste proportia. Un pahar mare de 2 ori pe zi se considera suficient.

Pentru tulburarile menstruale sucul de sfecla este foarte folo­sitor daca este luat in cantitati mici de 2-3 ori pe zi cate un pahar de vin. In timpul menopauzei este de efect mult mai durabil decat medicamentele sau hormonii sintetici.Desi continutul de fier (Fe) in sfecla rosie este ridicat, este totusi de o calitate care il face hranitor pentru globulele rosii ale sangelui. Meritul mare al elementelor chimice din sfecla este rapor­tul de 5o% natriu(Na) fata de numai 5o% Calciu (Ca). Aceasta proportie este potrivita pentru mentinerea solubilitatii calciului in special daca in organism s-a semnalat calciu anorganic care a format depozite in vasele sanguine ingrosandu-le peretii ca in cazul venelor varicoase si al arterelor intarite sau ingrosate ale sangelui - cu consecintele lor (T.A.si alte boli de inima). Continutul de 2o% K constituie o hrana generala pentru toate functiunile fiziologice in timp ce continutul de clor constituie un minunat curatitor al ficatului, rinichilor, basicii fierii,activand si actiunea limfei.


Amestecul de suc de sfecla cu morcov procura o buna parte din care de o parte K si alte elemente alcaline, pe de alta parte,care impreuna cu continutul ridicat  de vitamina A constituie prealabil cea mai buna hrana naturala ale globulelor rosii ale sangelui.loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }