QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Nu numai mintea dumneavoastra este vinovata ci vitaminele
NU NUMAI MINTEA DUMNEAVOASTRA ESTE VINOVATA CI VITAMINELE


236. CUM POT AFECTA VITAMINELE SI MINERALELE STAREA DE SPIRIT?


Prima descoperire stiintifica atestata care stabilea o legatura intre bolile mintale si regimul alimentar a fost facuta atunci cand s-a demonstrat ca pelagra (cu simptomele ei de diaree, depresie si dementa) poate fi vindecata cu nicotinamida. Dupa aceea s-a observat faptul ca administrarea intregului complex de vitamine B se soldeaza cu rezultate si mai bune. De atunci, dovezile despre cauzele biochimice ale tulburarilor mentale continua sa se acumuleze. Date experimentale au aratat ca simptomele bolilor mentale pot aparea si disparea prin simpla modificare a nivelului anumitor vitamine in organism.

Chiar si persoanele normale, cu o buna dispozitie psihica, pot deveni deprimate daca apare un deficit de nicotinamida sau acid folie.
Intr-un articol aparut in The British Journal of Psychiatry, dr. R. Shulman arata ca un numar de patruzeci si opt din cincizeci si noua de bolnavi psihici aveau carente de acid folie. Alte cercetari au demonstrat faptul ca majoritatea pacientilor cu probleme psihice sau emotionale inregistreaza deficiente ale cel putin uneia dintre vitaminele complexului B sau ale vitaminei C. Chiar persoanele normale, cu o buna dispozitie psihica, devin deprimate si acuza simptome de tulburari emotionale cand nivelul de nicotinamida si acid folie scade sub limitele admisibile.

Vitamina Bl (tiamina)M Vitamina B6 (piridoxina), Acidul pantotenic.


NUTRIENTI CARE COMBAT DEPRESIILE, ANXIETATEA SI STRESUL


Doze peste medie pot atenua crizele de depresie si anxietate. Contribuie la secretia antidepresivilor naturali ca dopamina si norepinefrina. Atenueaza starile de tensiune nervoasa. Vitamina C (acidul ascorbic) Esentiala in combaterea stresului. Vitamina B12 (cobalainina) Ajuta la micsorarea iritabilitatii, mareste puterea de concentrare si energia, mentine starea de sanatate a sistemului nervos.

Colina - Ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase la creier si produce un efect calmant.

Vitamina E (formula uscata) (alfa-tocoferol)- ajuta celulele cerebrale prin furnizarea oxigenului necesar.

Acidul folie (folacin), Zinc, Magneziu - Deficitul de acid folie contribuie la instalarea bolilor mentale. Asigura vioiciunea mentala si ajuta la buna functionare a creierului. Considerat mineralul antistres, este necesar pentru functionarea corespunzatoare a nervilor. Ajuta la reducerea iritabilitatii nervoase. Vitala pentru functionarea normala a sistemului nervos. Scade tensiunea nervoasa, iritabilitatea si permite relaxarea. Mareste viteza cu care neuronii cerebrali produc antidepresivele dopamina si norepinefrina. Conlucreaza cu vitamina B6, nicotinamida si magneziu la sintetizarea serotoninei, un tranchilizant natural. Necesara pentru ca creierul sa poata elibera dopamina si norepinefrina.


238. ANUMITE MEDICAMENTE VA POT COMPLICA PROBLEMELE


Alcoolul este un depresiv nervos. Combinatia de tranchilizante si bauturi alcoolice poate cauza o depresie severa si uneori chiar moartea.

Mangan Nicotinamida

Calciu Tirosina

Triptofan

Fenilalanina

Daca luati anticonceptionale, nu e de mirare ca sunteti deprimata.

Daca luati un sedativ ce contine substante antihistaminice (asa cum sunt foarte multe din cele disponibile pe piata), sa nu va surprinda ca simtiti tremuraturi sau confuzie mintala.

Anticonceptionalele orale distrug vitaminele B6, B12, C si acidul folie. Daca luati anticonceptionale, nu e de mirare ca sunteti deprimata; necesarul de vitamina B6 — indispensabila pentru metabolizarea normala a triptofanului — este de cincizeci pana la o suta de ori mai mare decat la Persoanele care nu inghit anticonceptionale.


MEDICAMENTE DESPRE CARE NU STITI CA POT CAUZA DEPRESII PSIHICELista care urmeaza nu se vrea a fi atotcuprinzatoare, dar toate medicamentele mentionate secatuiesc organismul de nutrienti importanti, cu actiune asupra starii de spirit (vezi sectiunea 250). Deci, daca urmati un anumit tratament si nu va simtiti tocmai bine din punct de vedere psihic, vina nu apartine in totalitate mintii dumneavoastra! Iata: adrenocorticoizii, clorura de amoniu, medicamentele recomandate in artrite, antihistaminicele, antihipertensivele, barbituricele, cloramfenicolul, diureticele, estrogenii, fluorurile, glutetimida, indometacinul, isoniazida, laxativele, lubrefiantii, betaparul, antifolanul, nitrofurantoina, anticonceptionalele orale, penicilamina, penicilina (toate formele), fenilbutazona, fenitoina, suplimentele de potasiu, prednisonul, procainamida, sulfonamide sistemice, tetracicline, triamteren, trimethobenzamide.


239. NECLARITATI?


In calitatea mea de producator al unei emisiuni de televiziune ce se difuzeaza zilnic, locuiesc in „Orasul Stresului'. Mananc din cand in cand si pe fuga, asa ca as vrea sa stiu daca pentru mine anumite alimente sunt mai bune decat altele.

Raspunsul este afirmativ. Indiferent daca este vorba despre un mic dejun copios, sau un pranz „la botul calului', alegeti totdeauna carbohidratii complecsi in locul proteinelor. Cu alte cuvinte, orientati-va spre paste fainoase, orez sau cereale si renuntati la carne si oua. Carbohidratii complecsi contribuie la ridicarea nivelului de serotonina din creierul dumneavoastra, ajutandu-va sa deveniti mai calm, mai putin stresat, insa nu mai putin vioi.


De foarte multe ori ma cuprinde o stare de deprimare, desi in viata mea nu exista nimic care sa-mi creeze o asemenea dispozitie. Sunt un barbat de douazeci si noua de ani, cu o casnicie fericita si nu stiu de ce ma cuprind acele depresii. Ar putea exista un motiv legat de nutritie?

Cu siguranta. Mai cu seama daca va rasfatati cu multe dulciuri - Zaharul, fie el din carbohidrati rafinati, alcool sau din indiferent ce sursa, poate secatui organismul de vitaminele B, in special vitamina B1, carenta careia determina deprimare psihica. Aminoacizi (vezi sectiunea 75-77) ca tirosina, tnptofanul si fenilalanina pot fi utilizati ca antidepresivi. Consultati-va inainte cu medicul dumneavoastra, dar eu sugerez administrarea unei combinatii a acestor trei aminoacizi de 500-2000 mg, seara la culcare, sau dimineata, cu apa ori suc de fructe, nu cu proteine.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }