QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Drojdiile
DROJDIILE


Drojdiile constitue una dintre cele mai bogate surse de fier organic

Sunt denumite alimentul minune al naturii si isi merita cu prisosinta aceasta caracterizare. Constituie o excelenta sursa de proteine si de vitamine din complexul B, unul dintre cei mai bogati furnizori de fier organic si o adevarata rezerva de minerale si aminoacizi. Ajuta la scaderea nivelului de colesterol (atunci cand este insotita de lecitina), contribuie la atenuarea puseurilor de guta si usureaza durerile produse de nevrite. Exista diverse tipuri de drojdii, in functie de provenienta:
Drojdia de bere (cu hamei), rezultata din fabricarea berii. Uneori este numita si drojdie nutritionala.

Drojdia de Torula — creste pe masa lemnoasa si este utilizata la fabricarea hartiei. Provine si din melasa rezultata la obtinerea vinului rosu.

Zerul—un produs secundar rezultat la prepararea laptelui si branzei.

Drojdia lichida provenita din Elvetia si Germania; obtinuta din fermentarea unei plante, miere, portocale sau grapefruit.

Evitati drojdia proaspata, numita si drojdia de paine. Celulele vii de drojdie consuma vitaminele B din intestine si lipsesc organismul dumneavoastra de toate celelalte vitamine. in drojdia nutritionala, uscata, aceste celule vii sunt distruse termic. Drojdia contine toate vitaminele din complexul B, cu exceptia vitaminei B12, care poate fi introdusa artificial; contine de asemenea saisprezece aminoacizi, peste paisprezece minerale si saptesprezece vitamine (mai putin vitaminele A, E si C). Poate fi deci considerata un aliment integral. Deoarece drojdia, ca si celelalte alimente bogate in proteine, are un continut ridicat de fosfor, este recomandabil sa o insotiti de suplimente de calciu pentru a pastra echilibrul celor doua minerale.Desi functioneaza impreuna, fosforul poate determina consumarea mai rapida a calciului din organism. Remediul este simplu: mariti cantitatea de calciu ingerata (cel lactic se asimileaza usor). Pentru o eficienta crescuta, se recomanda ca drojdia sa fie insotita de vitamine B complex. impreuna vor funtiona asemeni unei centrale electrice de mare putere. Drojdia poate fi amestecata in diverse lichide, apa sau sucuri si trebuie luata intre mese. Persoanele care se simt obosite pot lua o lingura, sau chiar mai mult, de drojdie dizolvata intr-un lichid si in cateva minute vor resimti o puternica revenire a energiei, efectul persistand timp de ore intregi. Drojdia poate fi utilizata si in scopul reducerii cantitatii de alimente ingerate. Dizolvata si bauta imediat inainte de masa, poate taia pofta de mancare, micsorand astfel numarul de calorii primite de corpul dumneavoastra.loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }