QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Laringitele
LARINGITELE


Laringita este o inflamatie a laringelui, din punct de vedere evolutiv poate fi, de asemenea, cuta si cronica.

Laringita acuta poate fi cauzata de virusuri sau bacterii (streptotocul B hemolitic si streptococul pneumoniae) dar poate fi si de natura alergica. Poate aparea si asociata cu o rinita, faringita, traheita sau in cursul unei bronsite, pneumonii, tuse convulsive, difterie etc.

Simptomul principal este schimbarea vocii, raguseala, ce poate evolua de la disfonie la afonie. In infectii severe este insotita de febra, disfagie, tuse si dispnee (daca este present edemul laringian), cianoza. Pentru precizarea diagnosticului se face laringoscopie. Tratamentul consta in repaus vocal, prisnite locale, desinfectie nazofaringiana, suprimarea fumatului si alcoolului, antiobiotice cu spectru larg, cind este cazul.Laringita cronica poate fi rezultatul unor laringite acute repetate sau al altor afectiuni ca, de exemplu: tuberculoza, cancerul, luesul ori factor ice tin de profesie (la cantareti, oratori etc.). Simptomul dominat este disfonia persistenta. cazurile specifice necesita un tratament adecvat, de specialitate. In rest tratamentul este cel  pentru forma acuta.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }