QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Fiziologia ansei HenleFiziologia ansei Henle


ansa Henle este adaptata functiei de concentrare a urinii

glomerulii corticali au ansa Henle scurta sau chiar absenta iar glomerulii juxtamedulari au ansa Henle pana in medulara sau uneori pana la varful papilei.
segmentul subtire descendent al ansei Henle este foarte permeabil pentru apa dar nu si pentru uree si clorura de sodiu,partea subtire ascendenta a ansei Henle este impermeabila pentru apa si foarte permeabila pentru clorura de sodiu si moderat permeabila pentru uree.In concluzie la nivelul ansei Henle parvine prin tubul proximal 30% din volumul filtrat (30-40 ml/min) in concentratie izo-osmolara, la nivelul ansei Henle se reabsoarbe din aceasta cantitate.

in transportul contracurent amplificator intervine si tubul colector cat si vasele sanguine ale medularei renale La nivelul tubului colector,dependent de hormonul antidiuretic,sub actiunea hiperosmolaritatii interstitiale apa se reabsoarbe iar urina devine progresiv hipertona.

afectiuni care altereaza interstitiul medular (edem,hidronefroza,pielonefrita) perturba formarea gradientului osmotic corticomedular si afecteaza functia de concentrare urinara.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }