QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Colecistita - tratament naturist

Colecistita - tratament naturist


Este inflamatia veziculei biliare si se manifesta prin dureri vii in regiunea ficatului care raspund pana in spata umarului drept si sunt insotite de semnele unei infectii - febra si frisoane. Daca inflamatia a cuprins si caile biliare, apare icterul. Uneori apar crize acute, dureroase, puternice, dupa consumarea anumitor alimente: grasimi, sosuri, oua, mezeluri, tocaturi, maioneze.


Fitoterapie

Se vor consuma ceaiurile amare, datorita capacitatii lor de a mari secretia bilei.
Ceai de anghinare - preparat din patru lingurite de planta la 500 ml de apa clocotitta. Are actiune antimicrobiana si coleretica. Se poate bea indulcit cu miere, in cure de o luna de zile, inaintea meselor principale.

Decoctul de cicoare - are efect depurativ si colagog. Decoctul se face din 2 lingurite de planta maruntita la o cana cu apa rece. Se lasa 15 minute, apoi se fierbe la foc mic 5 minute. Se bea inaintea meselor principale.

Ceaiul de galbenele - are actiune antiinflamatoare. Se bea o infuzie preparata din doua lingurite de planta la o cana cu apa. Se bea fractionat, pe parcursul unei zile intregi, cu inghitituri mici.


Masaj

Se face masaj cu ulei de menta pe abdomenul superior, in sensul acelor de ceasornic, timp de cinci minute, cate trei sedinte pe zi sau in timpul crizelor acute.
Presopunctura

Se maseaza talpa, insistand pe punctul aflat sub degetul mic, in sensul acelor de ceasornic, timp de 10 minute pe zi.Alte remedii:

Apele minerale dreneaza vezica biliara provocand refluxul biliar, de evacuare. Se consuma un pahar cu apa, incalzita usor, cu 30 de minute inaintea meselor. Apoi bolnavul va sta 15 minute culcat in pat, pe partea dreapta.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }