QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

CONSTIPATIA CRONICA la copilDe asemenea este important sa luam in considerare diagnosticul de boala Hirschprung. Copiii cu megacolon congenital nu au, de obicei, incontinenta fecala pentru ca rectul nu este plin, decat daca segmentul aganglionic este foarte scurt.4 Caracteristicile afectiunii sunt enumerate in Tabelul 1.

Tabelul 1. Caracteristici ale bolii Hirschprung – Istoric indelungat – Pasaj de meconiu intarziat – Distensie abdominala – Vomismente – Intarziere in crestere – Perioade alternante de constipatie si diaree – Scaune explozive – Antecedente heredo–colaterale pozitive ISTORIC SI EXAMEN CLINIC Anamneza privind istoricul suferintei si examenul clinic pot fi de ajuns pentru a pune diagnosticul de constipatie cronica. Daca exista un istoric de durere la defecatie se poate face inspectia locala pentru descoperirea unei fisuri sau a dermatitei perianale. Nu se recomanda efectuarea tuseului rectal. Intrebarile utile in anamneza sunt detaliate in Tabelul 2. Elementele care se urmaresc la examenul clinic sunt prezentate in Tabelul 3. Abuzul sexual asupra copilului este o cauza rara de incontinenta fecala, dar incontinenta fecala este frecventa la copii abuzati sexual. Daca examenul clinic reveleaza elemente ingrijoratoare, consultati–va cu un pediatru.Tabelul 2. Intrebari utile in cadrul anamnezei – A prezentat copilul perioade de continenta? – Care este frecventa si natura episoadelor de incontinenta? – Copilul poate ajunge usor la toaleta? Copilului ii este teama sa mearga la toaleta? – Ce masuri au incercat parintii pana acum? – Care este atitudinea parintilor si a copilului fata de aceasta problema? – Se asociaza dureri abdominale sau perianale? – Se asociaza enurezis?

Tabelul 3.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }