QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Biotina (coenzima r sau vitamina h)
BIOTINA (COENZIMA R SAU VITAMINA H)


Date generale

Este solubila in apa, contine sulf si face parte din familia vitaminelor B complex. Se masoara in mod obisnuit in micrograme (mcg). Este necesara in sinteza acidului ascorbic. Esentiala pentru metabolismul lipidelor si proteinelor. Doza zilnica necesara pentru adulti este de 100 pana la 300 mcg. Poate fi sintetizata de catre bacteriile intestinale. Ouale crude impiedica absorbtia biotinei in organism. Exercita actiune j sinergetica alaturi de vitaminele A, B2, B6 si nicotinamida, avand rol in] mentinerea starii de sanatate a pielii.
Ce poate face ea pentru dumneavoastra?

Incetineste incaruntirea parului. Adjutant in tratamentul preventiv impotriva cheliei. Atenueaza durerile musculare. Ajuta la vindecarea i eczemelor si a dermatitelor.

Afectiuni datorate carentei acestei vitamine

Eczeme ale fetei si trupului, extenuare, metabolizare deficienta a grasimilor, aneorexie, alopecie, depresii (vezi sectiunea 127).

Surse naturale

Ficat de vita, galbenus de ou, faina de soia, drojdie de bere, lapte, rinichi, orez nedecorticat.

Suplimente

Biotina este inclusa in mod obisnuit in majoritatea formulelor de Bl complex si in tabletele de multi vitamine. Doza zilnica este de 25-200 mcg.

Toxicitate

Nu se cunosc cazuri in care biotina sa fi avut efecte toxice (vezi sectiunea 290).

Inamici ai vitaminei HAlbusul de ou crud (contine avidina o proteina ce impiedica absorbtia biotinei), apa, sulfamidele, estrogenii, tehnicile de prelucrare a alimentelor si alcoolul (vezi sectiunea 250).

Sfatul meu

Daca obisnuiti sa consumati multe bauturi sau creme cu oua crude, probabil ca aveti nevoie de suplimente de biotina. Daca urmati un tratament cu sulfamide sau antibiotice, asigurati-va zilnic o doza de minimum 25 mcg. Daca aveti tendinta de chelie, un supliment de biotina va va incetini caderea parului. Amintiti-va ca biotina actioneaza sinergetic si mult mai eficient cu vitaminele A, B2, B6 si nicotinamida. Nivelul de biotina scade progresiv in timpul sarcinii. Desi nu exista nici o relatie intre aceasta si greutatea redusa a copilului la nastere, cum s-a crezut, puteti solicita medicului dumneavoastra un supliment de biotina pentru a va imbunatati starea psihica.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }