QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente medicina

Lichidul amnioticLichidul amniotic


Reprezinta mediul acvatic in care se dezvolta embrionul si fatul pana la nastere. Lichidul amniotic scade semnificativ actiunea fortei de gravitatie asupra corpului embrionar aflat in imersie apropiindu-l oarecum de starea de imponderabilitate.In prezent se stie ca in starea de imponderabilitate scaderea solicitarilor gravitationale influenteaza repartitia masei sangelui si schimbul de electrolitice in organism. Lichidul amniotic are rol de protectie pentru tesuturile fragile si tinere ale corpului embrionar si fetal impotriva socurilor mecanice. El permite miscarile fetale si participa la mentinerea temperaturii constante a acestuia. Lichidul amniotic favorizeaza dezvoltarea si cresterea armonioasa a corpului embrionar. Intre lichidul amniotic si compartimentele fetal si matern se realizeaza schimburi active si rapide prin cai de schimb principale si aditionale datorita unor factori biologici si a unor gradienti fizici si chimici precisi. Lichidul amniotic participa la pregatirea expulziei fatului din uter la dilatatia si stergerea colului uterin. In medicina moderna a crescut mult interesul clinic pentru studiul lichidului amniotic si a amniosului si explorarea sa de laborator. Amniocenteza, amnioscopia, evalueaza volumul lichidului amniotic dar mai ales furnizeaza date importante privind evolutia normala a fatului in uter si mai ales are rol in diagnosticarea prenatala a suferintei fetale si a unui numar mare de malformatii congenitale. Formarea lichidului amniotic este in relatie directa cu evolutia dezvoltarii intrauterine. In formarea sa se disting o etapa initiala si a doua etapa in a doua jumatate a sarcinii cand diminueaza cantitativ si devine hipotonic mai ales sub influenta urinei fetale. Se stie ca fatul inghite pe cale digestiva cca 300 ml de lichid amniotic pe zi. In tubul digestiv el se resoarbe probabil complet si ajunge in cele din urma in circulatia fetala. Ajunge si in caile respiratorii prin capilarele alveolare se resorb circa 700 ml in 24 ore. Prin circulatia fetala lichidul resorbit din tubul digestiv si caile respiratorii ajunge la rinichi unde participa la formarea urinei fetale. In 24 de ore fatul elimina intre 600 si 800 ml de urina. Ea este hipotona. Aditional exista surse de formare a lichidului amniotic. Exista diferente mari ale compozitiei chimice a lichidului amniotic in cursul sarcinii.
Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }