QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente medicina

Anomalii de volum - vezica urinaraAnomalii de volum - vezica urinara


Agenezia vezicii urinare


Se manifesta prin absenta completa a vezicii urinare. Este insotita de alte anomalii reno-urinare uneori incompatibile cu viata. Ureterele se deschid intr-un rest trigonal sau in vagin. Tratamentul consta in diverse metode de derivatie urinara interna sau externa.


Hipoplazia vezicii urinare
Aceasta malformatie consta in existenta unei vezici urinare de dimensiuni reduse. Este rar intalnita.

Simptomatologia se manifesta prin mictiuni frecvente sau prin incontinenta urinara, adesea fiind afectat si sfincterul vezical. Tratamentul consta in metode de recalibrare (entero-cistoplastie), reimplantare ureterala, plastie de col vezical.
Megavezica


Poate fi secundara stenozei colului vezical, obstacolelor subvezicale, spinei bifide (vezica neurogena). Poate fi si primitiva cand se asociaza cu ectazia ureterelor, realizand sindromul de megavezica-megaureter.

Acest sindrom ( megavezica-megaureter) se datoreaza tulburarilor de inervatie functionala a vezicii si ureterelor prin aplazia plexurilor nervoase intramurale. Defectul de inervatie afecteaza musculatura trigonului vezical ( cu inervatie simpatica) si a sfinterului intern. In urma dissinergismului detrusorul ( cu inervatie parasimpatica) se hipertrofiaza si volumul vezicii creste. Ureterele au si ele un defect de peristaltica si se dilata primar si (sau) secundar refuxului vezico-ureteral pasiv.

O forma particulara de megavezica-megaureter se intalneste in sindromul "prune belly" care include si aplazia musculaturii peretelui abdominal (aspect de "pruna uscata") si criptorhidie bilaterala.

Simptomatologia clinica si probele de laborator sunt superpozabile infectiei urinare care exista de regula. In plus apar frecvente episoade de retentie acuta de urina. La sondajul vezicii urinare se evacueaza o cantitate impresionanta de urina. Urografia si cistografia precizeaza diagnosticul.

Tratamentul medical se adreseaza infectiei urinare. Tratamentul chirurgical consta in plastia de col vezical in YV dupa procedeul Young, in cazul megavezicii secundare. Rezultatele sunt in general bune.Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }