QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Vitamina p (rutina, complex c, bioflavono-ide citrice, hesperidina)
VITAMINA P (RUTINA, COMPLEX C, BIOFLAVONO-IDE CITRICE, HESPERIDINA)


Date generale

Solubila in apa; este compusa din citrulina, rutina si hesperidina, alaturi de flavone si flavonali. Se masoara in miligrame. Este necesara pentru absorbtia corespunzatoare si utilizarea vitaminei C. Flavonoidele sunt substante care determina culoarea galbena sau portocalie a citricelor. Se mai numeste si factor de permeabilitate capilara ( „P' provine de la „permeabilitate'). Rolul de baza al bioflavonoidelor este acela de a mari rezistenta vaselor capilare, a regla absorbtia la acel nivel. Contribuie alaturi de vitamina C la mentinerea starii de sanatate a tesutului conjunctiv. Nu s-au stabilit doze zilnice necesare, dar majoritatea nutritionistilor sunt de acord ca pentru fiecare 500 mg de vitamina C sunt necesare minimum 100 mg bioflavonoide. Actioneaza sinergetic cu vitamina C.

Ce poate face pentru dumneavoastra?

impiedica distrugerea prin oxidare a vitaminei C. intareste vasele capilare. Mareste rezistenta la infectii. Actioneaza preventiv si ajuta la vindecarea gingiilor sangerande. Intensifica eficacitatea vitaminei C. Adjuvant in tratamentul edemelor si ametelilor datorate afectiunilor urechii interne.

Afectiuni datorate carentei

Fragilitate capilara (vezi sectiunea 127).

Surse naturale

Partea alba a cojii si miezul citricelor (lamai, portocale, grapefruit),l caise, hrisca, mure, cirese, macese.

Suplimente

Disponibila atat ca atare cat si in complexul C. in majoritatea! formulelor proportia este de 500 mg bioflavonoide la 50 mg rutina si I hesperidina (daca raportul intre rutina si hesperidina nu este egal, atunci I rutina trebuie sa fie de doua ori mai multa). Suplimentele de vitamina C sunt mai eficiente in prezenta bioflavonoidelor. Dozele obisnuite de rutina 1 si hesperidina sunt de 100 mg luate de trei ori pe zi.

Toxicitate

Nu se cunosc efecte toxice ale vitaminei P (vezi sectiunea 290).

Inamici ai vitaminei P

Apa, temperatura de prelucrare a alimentelor, lumina, caldura, oxigenul, fumatul (vezi sectiunea 250).

Sfatul meu

Bufeurile cauzate de menopauza pot fi atenuate de un supliment de bioflavonoide insotit de vitamina D. Daca va sangereaza des gingiile! cand va spalati pe dinti, asigurati-va ca nu aveti un deficit de rutina si hesperidina. Persoanele a caror piele se invineteste usor in urma unor! lovituri isi pot ameliora acest neajuns adaugand, la un supliment de vitamina C, bioflavonoide, rutina si hesperidina.loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:loading...


Cauta referat