QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Vitamina b15 (acid pangamic)
VITAMINA B15 (ACID PANGAMIC)


Date generale

Solubila in apa. Nu este considerata de fapt o vitamina in sensul I strict al cuvantului, deoarece nu s-a demonstrat rolul ei indispensabil in I procesul de nutritie. Se masoara in miligrame. Prin faptul ca este un | antioxidant, are actiune asemanatoare cu a vitaminei E. A fost introdusa in practica farmaceutica de catre rusi care s-au aratat incantati de rezultate, in vreme ce oficialitatile americane incearca sa o scoata de pe piata. Este mai eficienta administrata impreuna cu vitaminele A si E.
Ce poate face ea pentru dumneavoastra?

Studiile americane cu privire la Bl 5 sunt limitate. Actiunile benefice pe care le voi prezenta aici se bazeaza pe consultarea cercetarilor rusesti. Mareste durata de viata a celulelor. Diminueaza nevoia de alcool. Ajuta la rapida recuperare dupa oboseala. Scade nivelul colesterolului din sange. Asigura protectia impotriva agentilor poluanti. Atenueaza simptomele crizelor de astm si anghina. Protejeaza ficatul impotriva cirozei. Previne mahmureala. Stimuleaza raspunsul imunitar al organismului. Contribuie la sinteza proteinelor.

Afectiuni provocate de carenta vitaminei

Cercetarile in domeniu sunt limitate, dar informatiile converg catre disfunctii nervoase si glandulare, boli de inima, si insuficienta oxigenare a tesuturilor.

Surse naturale

Drojdie de bere, orez brun integral, grau integral, seminte de dovleac, seminte de susan.

Suplimente

Disponibile in doze de 50 mg. Doza zilnica obisnuita este de 50-150 mg.Toxicitate

Nu s-au inregistrat cazuri de efecte toxice ale vitaminei Bl5. Unele persoane au declarat ca la inceputul tratamentului cu B15 au suferit accese de greata, care insa au disparut dupa cateva zile. Accesele pot fi diminuate prin administrarea suplimentelor de B15 dupa principala masa a zilei! (vezi sectiunea 290).

Inamici ai vitaminei B15

Apa si lumina soarelui.

Sfatul meu

In ciuda controverselor existente, eu consider vitamina B15 benefica si cred ca este recomandabila in majoritatea dietelor. Daca practicati atletismul sau daca doriti sa capatati alura si rezistenta unui atlet, va recomand sa luati o tableta de 50 mg dimineata, la micul dejun, si una seara, odata cu cina. Locuitorilor din orasele mari, aglomerate si poluate, le sugerez suplimente considerabile.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }