QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Anomalii de pozitie ale ureterelor
Anomalii de pozitie ale ureterelor


Insertia inalta a ureterului determina formarea unui reces la nivelul calicelui inferior. Pot fi si cauze extrinseci (de pediculi vasculari polari aberanti, bride sau aderente congenitale). Cudura formata duce cu timpul la formarea unei stenoze secundare pielo-ureterale. Evolueaza cu infectie urinara, litiaza si hidronefroza.

Tratamentul consta in pielo-ureteroplastie.

Ureterul retrocav este situatia in care ureterul drept are un traiect spiroidal in jurul venei cave inferioare la nivelul vertebrei L3 situandu-se initial posterior si ulterior pe fata antero-interna a acesteia. Obstacolul duce la aparitia hidronefrozei.

Simptome : Se manifesta clinic prin durere (nefralgie, colica renoureterala), semne de infectie urinara, litiaza. Urografia ajuta la precizarea diagnosticului. Examenul urinii arata existenta piuriei, hematuriei si cristaluriei.

Diagnosticul leziunii se precizeaza prin urografie care arata cudura „in crosa” a ureterului si dilatatia sa.

Tratamentul este chirurgical si consta in descrucisarea ureterului. In cazul rinichiului compromis , acesta se extirpa.
loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }