QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

AdenovirusurileAdenovirusurile

Aceste virusuri nude, sferice, cu diametrul de 70-90 nm, se caracteri­zeaza prin tropismul lor pentru tesutul limfatic, epiteliile respirator, intesti­nal, conjunctiva si cornee. Exista 37 de serotipuri de adenovirusuri umane care determina opt sindroame diferite: (1) o infectie asemanatoare guturaiu­lui; (2) faringite acute febrile; (3) faringo-conjunctivite febrile; (4) pneumonii interstitiale; (5) conjunctivite acute foliculare; (6) keratoconjunctivite epi­demice; (7) cistite hemoragice la copii; (8) diaree acuta.Transmiterea acestor infectii se face de la persoana la persoana, prin secretii nazofaringiene, lacrimi, degete si instrumentar oftalmologic conta­minat, picuratoare oculare.

Diagnostic Virusul poate fi izolat din spalatura faringiana, raclat conjunctival s.a. in culturi de celule. Diagnosticul serologic este posibil prin reactia de fixare a  complementului.

Tratament. Nu  exista.

Profilaxie Sterilizarea corecta a intorcatoarelor de pleoape, individua­lizarea picuratoarelor oculare.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }