QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.



AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Acid para-aminobenzoic (apab)



ACID PARA-AMINOBENZOIC (APAB)


Date generale

Solubil in apa; unul din cei mai noi membri ai familiei B complex. Se masoara in miligrame. Poate fi sintetizat de catre organismul uman.

Nu s-au stabilit doze necesare. Contribuie la formarea acidului folie; este 1 un factor important in utilizarea proteinelor. Are deosebite calitati de I protectie impotriva razelor solare. Contribuie la asimilarea, si deci utilizarea eficienta a acidului pantotenic. in experimentele efectuate pe 1 animale s-a dovedit ca poate conlucra alaturi de pantotenatul de calciu I pentru a readuce parul incaruntit la culoarea lui naturala.



Ce poate face el pentru dumneavoastra?

Sub forma de alifie, poate proteja impotriva arsurilor solare. Reduce j suferintele cauzate de arsuri. Mentine pielea sanatoasa si catifelata. Actioneaza preventiv impotriva formarii ridurilor. Ajuta la mentinerea I culorii naturale a parului dumneavoastra.

Afectiuni provocate de carenta

Eczeme (vezi sectiunea 127).

Surse naturale

Ficat, drojdie de bere, rinichi, cereale integrale, orez, tarate, germeni J de grau si melasa.

Suplimente

Doze cuprinse intre 30 si 100 mg sunt in mod obisnuit incluse in formulele B complex sau multivitamine. Acidul para-aminobenzoic este disponibil si ca atare, atat in comprimate clasice cat si in varianta cu reglare temporala. Dozele prescrise in mod obisnuit se situeaza intre 301 si 100 mg luate de trei ori pe zi.

Toxicitate

Nu se cunosc efecte toxice ale APAB, dar tratamentul prelungit cu doze mari nu este recomandabil. Simptomele care indica un exces de acid para-aminobenzoic sunt greata si varsaturile (vezi sectiunea 290).

Inamici ai APAB

Apa, sulfamidele, tehnicile de prelucrare alimentara, alcoolulj estrogenii (vezi sectiunea 250).

Sfatul meu

Unii oameni sustin ca acidul folie in combinatie APAB poate readuce parul incaruntit la culoarea lui naturala. Experimentele pe animale au dovedit ca acest lucru este posibil, deci merita sa incercati - ca ci alternativa la vopsirea chimica a parului.

1 gram APAB timp de o saptamana (preferabil comprimate cu reglare! temporala) este regimul indicat in acest scop. Daca sunteti predispus la arsuri solare, folositi un unguent protector pe baza de acid para-aminobenzoic. Multi actori celebri de la Hollywood utilizeaza APAB pentru a preveni formarea ridurilor. Desigur ca minuni nu face nici acest produs, dar pentru unele tenuri s-a dovedit a fi eficient. Daca vi se administreaza penicilina sau sulfamide, atunci aveti nevoie de marirea cantitatii de acid para-aminobenzoic (din alimentatie sau cu ajutorul suplimentelor).


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }