QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.

AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Infectii vaginaleInfectii vaginaleCele mai multe infectii sunt produse de bacterii si fungi (Candida albicans) sau de protozoare (Trichomonas vaginalis).

Factorii care influenteaza aparitia infectiilor pot fi:

-taieturile sau crapaturile pielii in urma nasterii sau a unui act sexual fara suficienta lubrifiere, administrarea de pilule anticonceptionale (altele decat cele pe baza de hormoni)

-Antibioticele

-Dusurile sau spalaturile vaginale in exces

-Diabetul

La menopauza pot aparea tulburari ale ph-ului vaginal care poate provoca si el infectii.

Daca observati ca scurgerea vaginala isi modifica culoarea, structura sau mirosul, prezentati-va la un control medical pentru ca numai analiza bacteriologica si parazitologica (facuta in laborator) poate preciza cauza si natura bolii.

Intru cat aceasta boala a fost si este foarte frecventa este normal ca medicina naturista aiba foarte multe remedii. Voi cauta sa dau doar acele remedii care sunt mai usor de aplicat pentru ca si la aceasta afectiune avem o serie de tratamente care sunt mai greu de aplicat sau de preparat in gospodarie. Aceste preparate au trecut proba cea mai grea “proba timpului”, si s-au dovedit foarte eficiente.

TRATAMENT:

Plante medicinale care se pot folosi la tratarea acestei afectiuni: aloe anin negru, arnica, brad, brustur, busuioc, catina, cerentel, cimbrisor, cimbru de gradina, chimen, coada racului, coada soricelului, coada vacii, cretisoara, cretusca, fragi, frasin, galbenele, ghiocei, gorun, gutui, hrean, iarba neagra, iasomie de padure, ienupar, isop, lemn cainesc, levantica, mesteacan, mur, musetel, naprasnic, nemtisori de camp, nuc, nufar alb, osul iepurelui, paducel, papadie, pin, plop negru, rachitel, rotunjoara, rozmarin, salcie, salcam, salvie, sclipeti, secara, sfecla, slabanog, smochin, sorbestrea, stejar, sunatoare, soparlaita, tataneasa, traista ciobanului, trei frati patati, trifoi alb, trifoi rosu, ulm, urzica, urzica moarta alba, vasc, vindecea, vinerita.

Modul de folosire al plantelor medicinale

Aloe (Aloe vera) se poate pune 1 lingurita de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se fac spalaturi zilnic cu irigatorul.

Anin negru (Alnus glutinosa) se pune 1 –2 lingurite de coaja la 500 ml apa si se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se fac spalaturi pentru efectul astringent pe care-l are. Contine mult tanin care este si un bun antibiotic.

Arnica (Arnica montana) cu toate ca este o planta toxica interna se foloseste in tratamentul infectiei urinare, insa cu mare grija. Contine materii tanante, acid galic, inulina, rasina, etc. Lucru ce-o face foarte utila in tratamentul afectiunilor renale si in special al infectiilor cu diferiti agenti patogeni pe care-i distruge si face imposibila inmultirea lor. Se vor folosi florile. Se va pune o lingurita de flori maruntite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.

Se poate de asemenea folosi tinctura care exista in magazinele naturiste, caz in care se va respecta indicatia producatorului.

Brad (Abies alba) se vor putea folosi: ramuri tinere, cetina, mugurii, rasina. Se pune 1 lingurita maruntita la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma intern 2-3 cani de ceai din acesta sau extern se aplica spalaturi sau comprese cu cantitate dubla de planta. Este un antibiotic natural foarte puternic.

Brustur (Arctium lappa) se pune 1 lingurita de radacina la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoara. Se pot face cu ceaiul acesta spalaturi vaginale fiind si emolient si cicatrizant.

Brustur (Arctium lappa) se pune 1 lingurita de radacina la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoara. Se pot face cu ceaiul acesta spalaturi vaginale fiind si emolient si cicatrizant.

Catina (Hippophae rhamnoides) se poate folosi coaja sau ramurelele 2 linguri maruntite puse la 250 ml apa si fierte timp de 10 minute, apoi strecurate. Se fac spalaturi. De asemenea in magazinele naturiste exista ulei de catina cu care se poate unge vaginul sau se iau intern 10 picaturi de 3 ori pe zi.

Cerentel (Geum urbanum) contine tanin, eugenol, etc. Este foarte indicat atat la infectii urinare cat si la hemoragii. Se va pune 2 lingurite de rizom maruntit la 250 ml apa. Se va fierbe apoi timp de 10 minute dupa care se strecoara. Se poate consuma 3 cani pe zi. Este si un bun antibiotic si astringent. Se pot face spalaturi in special atunci cand exista si o hemoragie fiind si hemostatica si reduce secretiile.

Cimbru (Tymus comunis)- 1 lingurita de pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi. Are un bun efect antibiotic. Se pot face si spalaturi.

Cimbru de gradina (Satureja hortensis) 1 lingurita de pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi. Are un bun efect antibiotic. Se pot face si spalaturi.

Chimen (Carum carvi) se pune 1 lingurita de seminte si se macina cu rasnita de cafea. Se pun apoi in gura si peste 5 minute se inghit cu apa. Este foarte indicata in cazurile in care trebuie sa se mareasca secretiile, contribuind si la o mai buna functionare a stomacului.

Coada-racului (Potentilla anserina) contine si ea flavone si tanin. Este utila atat la infectii cat si la hemoragii. Se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere apoi pentru 15 minute si se strecoara. Se va consuma cate 3 cani pe zi. Se indica sa se faca spalaturi fiind utila atunci cand exista prea multe secretii si se doreste diminuarea lor sau exista hemoragie. Contine tanin fiind astringenta.

Coada-soricelului (Achillea milefolium) este foarte utila la infectii avand in componenta azulena care este un antibiotic puternic care distruge foarte multi microbi. Se va folosi de preferinta floarea care este mult mai activ ca planta. Se vor pune 2 lingurite de flori maruntite la 250 ml apa clocotita. Se va acoperi pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Extern se va face dintr-o mana de flori maruntite puse la 2 litri de apa clocotita. Se va acoperi pentru 15 minute dupa care se strecoara. Se pot face spalaturi vaginale sau cu cantitate mai mare de planta chiar bai complecte in care se va sta timp de 30 minute, sau clisme. Este planta cel mai des folosita, fiind o planta comuna care o cunoaste foarte multa lume si este foarte usor de adunat.

Cretisoara (Alchemilla vulgaris) contine si ea flavone si tanin. Este utila atat la infectii cat si la hemoragii. Se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere apoi pentru 15 minute si se strecoara. Se va consuma cate 3 cani pe zi. Se indica sa se faca spalaturi fiind utila atunci cand exista prea multe secretii si se doreste diminuarea lor sau exista hemoragie. Contine tanin fiind astringenta.

Cretusca (Filipendula ulmaria) contine si ea flavone si tanin. Este utila atat la infectii cat si la hemoragii. Se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere apoi pentru 15 minute si se strecoara. Se va consuma cate 3 cani pe zi. Se indica sa se faca spalaturi fiind utila atunci cand exista prea multe secretii si se doreste diminuarea lor este si antibiotica.

Fragi (Fragaria vesca) 2 lingurite de frunze maruntite Se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere apoi pentru 15 minute si se strecoara. Se va consuma cate 3 cani pe zi sau se fac spalaturi datorita faptului ca diminueaza secretiile.

Frasin (Fraxinus excelsior) 1 lingurita de frunze maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma datorita faptului ca contine tanin, la fel se pot face cu acest ceai spalaturi.

Galbenele (Calendula officinale) se folosesc florile. Se va pune 2 lingurite maruntite de flori la 250 ml apa clocotita. Se acopere timp de 10 minute dupa care se strecoara. Pentru clisme se va folosi mai multe flori in functie de cantitatea de lichid care se foloseste. Intern se pot consuma 3 cani pe zi. Pentru spalaturi sunt exceptionale fiind un bun antibiotic. De asemenea exista in magazinele naturiste tinctura care se va pune 1 lingurita la 500 ml apa si se fac spalaturi tot pentru efectul antibiotic.

Ghiocei (Galanthus nivalis) se indica folosirea bulbului- 1 lingurita maruntita se pune la 500 ml apa si se fierbe pentru 5 minute apoi se strecoara. Se indica la spalaturi. Este util in cazurile cu hemoragii.

Gorun (Quercus petraea) 1 lingurita de coaja maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute. Se strecoara si apoi se poate consuma 2-3 cani pe zi. Contine tanin care poate distruge multi microbi, dar este si un antidiareic. Atentie cei constipati nu-l pot folosi intern. Extern se pune compresa cu acest ceai. Se pot face foarte bine spalaturi pentru diminuarea secretiilor.

Gutui (Cydonia oblongata) se ia 1 lingurita de frunze maruntite se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma datorita faptului ca contine tanin, la fel se pot face cu acest ceai spalaturi. Cu fructele in special semintele se face un ceai prin fierberea in 250 ml apa timp de 15 minute, apoi strecurare. Se pot face spalaturi datorita faptului ca sunt foarte emoliente.

Hrean (Armoracia rusticona) hrean ras cu miere intern este un bun antibiotic. De asemenea frunzele de hrean aplicate extern pot distruge multi microbi. Se poate pune 2 linguri de frunze la 250 ml apa si se fierbe 5 minute apoi se strecoara. Se aplica apoi compresa cu ceaiul strecurat. Este indicat in special unde exista si o atonie musculara sau a pielii, in special la oamenii in varsta.

Iarba neagra (Calluna vulgaris) se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Extern se fac spalaturi vaginale, datorita faptului ca este un bun antibiotic.

Iasomie (Philadelphus coronaris) este foarte activa in infectii. Din aceasta planta la Tg. Mures s-a facut unul dintre cele mai eficiente medicamente contra trichomoniazei. Se vor folosi 2 lingurite de flori maruntite la 250 ml apa clocotita. Se vor acoperi pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot bea 3 cani pe zi, sau se pot face cu ea si spalaturi vaginale fiind o planta cu puternica actiune antibiotica.

Ienupar (Juniperus communis) se poate folosi intern bacele maruntite din care se va face un ceai. Se vor marunti o lingurita de bace, care se vor pune la 250 ml apa. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute dupa care se strecoara. Se poate consuma 2-3 cani pe zi. Extern se pot face clisme cu cetina sau ramurelele tinere. Se maruntesc si o mana din ele se va pune la 3 litri de apa. Se va fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoara si se vor facespalaturi vaginale.

Isop (Hyssopus officinalis) are ulei volatil bogat in pinocamfona, pinen, etc. Este foarte utila in infectiile urinare. Se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Din cantitate dubla de planta se pot face clisme zilnic sau spalaturi vaginale in special pentru efectul antibiotic.

Lemn cainesc (Ligustrum vullgare) se foloseste pentru spalaturi sau tamponari in cazul verucilor. Se poate unge cu un unguent facut din 20 g de planta maruntita la 100 g de untura. Se fierbe timp de 30 minute pe baie de apa. Se strecoara, se pune in cutii mai mici si se foloseste de 2-3 ori pe zi ungandu-se extern pentru afectiunile externe..

Levantica (Lavandula angustifolia) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma 2-3 cani pe zi, sau se fac spalaturi pentru efectul linistitor care-l confera.

Mesteacan (Betula verrucosa) 2 linguri de frunze se pun la 250 ml apa si se fierb pentru 5 minute. Se strecoara si se pune o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar apoi se fac spalaturi vaginale. Se bea si intern 2 cani pe zi, una dimineata si una la ora 18.

Mur (Rubus fruticosus) 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma 2-3 cani pe zi, sau se fac spalaturi pentru efectul cicatrizant. Este indicat in cazul in care exista rani.

Musetel (Matricharia chamimilla) se vor folosi florile. 2 lingurite de flori maruntite se vor pune la 250 ml apa. Se fierb timp de 5 minute dupa care se strecoara. Se poate consuma 2-3 cani pe zi. Are un puternic efect antibiotic si se poate folosi cu succes la toate infectiile. Se pot face de asemenea spalaturi. Este indicat in cazul infectiilor, ranilor, etc.

Naprasnic (Geranium robertiarum) se va pune 2 lingurite de planta la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi. Indicat in special in cazurile mai grave, cand se poate folosi cu o serie de alte plante. Se indica la spalaturi in toate cazurile de infectii cu efecte deosebit de puternice.

Nemtisori de camp (Consolida regalis) 2 lingurite de planta la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se fac spalaturi vaginale sau se consuma si intern. Are efect antibiotic.

Nuc (Juglans regia) se folosesc frunzele maruntite. Se va pune 2 lingurite de frunze maruntite la 250 ml apa. Se fierbe timp de 10 minute dupa care se strecoara. Se vor putea consuma 3 cani pe zi. Se pot face si spalaturi pentru efectul astringent, dezinfectant si chiar antibiotic.

Nufar alb (Nymphaea alba) se foloseste rizomul ras cate 1 lingurita pus la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi in cazurile in care se doreste sporirea secretiilor. Are si efect afrodiziac.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) contine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureza si are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din radacina. 2 linguri de radacina maruntita se vor pune la 500 ml apa clocotita. Se vor acoperi pentru 15 minute dupa care se strecoara. Se poate consuma in cursul unei zile pana la 3 cani pe zi. Se pot face spalaturi fiind indicat si in cazurile cu E-coli sau alte infectii.

Paducel (Crataegus monogyna) se folosesc frunzele si florile 4 linguri puse la 1 litru de apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Este indicata folosirea in cazurile in care sunt rani care trebuie cicatrizate. De asemenea diminueaza secretiile. Se poate consuma si intern si la spalaturi. Se poate folosi si fructe zdrobite in cantitate dubla fata de flori si frunze care se vor fierbe timp de 10 minute cu acelasi efect.

Papadie (Traxacum officinale) se folosesc frunzele 2 lingurite se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se indica folosirea interna pentru efectul de curatire al organismului, sau extern se pot face spalaturi vaginale. Se poate folosi si radacina dar 2 lingurite la 500 ml apa si fierte timp de 5 minute apoi strecurate. Se folosesc la fel ca frunzele.

Pin (Pinus silvestris) Se poate folosi ramurile tinere maruntite. 2 lingurite se vor pune la 250 ml apa. Se vor fierbe timp de 15 minute. Se strecoara. Se poate consuma 3-4 cani pe zi pentru actiunea deosebita ce-o are in distrugerea microbiana. Se poate folosi si la spalaturi vaginale. Este un bun si puternic antibiotic putand fi folosit la foarte multe tipuri de infectii. Se poate folosi foarte bine la spalaturi vaginale sau chiar bai de sezut sau generale.

Plop negru (Populus nigra) –muguri sfaramati- se vor pune 2 lingurite de muguri sfaramati la 250 ml apa. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi. Are aceiasi compozitie chimica cu propolisul. Se poate folosi si la spalaturi fiind foarte eficient.

Rachitan ( Lytrum salicaria) se folosesc 2 linguri de planta maruntita la 500 ml apa. Se fierb pentru 5 minute apoi se strecoara. Se pot consuma intern pentru efectul antiinflamator si antibiotic sau spalaturi vaginale pentru aceleasi efecte.

Rotunjoara (Glechoma hederaceum) se folosesc 2 linguri de planta maruntita la 500 ml apa. Se fierb pentru 5 minute apoi se strecoara. Se pot consuma intern pentru efectul antiinflamator si antibiotic sau spalaturi vaginale pentru aceleasi efecte.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Spalaturile vaginale de asemenea se pot face zilnic. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Salcie (Salix alba) 1 lingurita de coaja se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Este unul dintre cele mai bune calmante si totodata cicatrizant, dezinfectant. Se poate folosi si extern. Se fac spalaturi cu efect de calmarea durerilor, antiinflamator, etc. Se indica si pentru faptul ca contine acid salicilic care nu are nici o actiune ne dorita asupra organismului. Se poate folosi si praful aplicat extern sub un pansament sau luat intern cate o jumatate de lingurita o data. Se poate folosi si cu praf din alte plante in amestec (pelin).

Salcam (Robinia pseudoacacia) 2 lingurite de planta maruntita (flori) se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant, calmant si cicatrizant.

Salvie (Salvia oficinalis) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant. Spalaturile cu acest ceai diminueaza secretiile si sunt dezinfectante. Este indicata in toate cazurile de infectii, inclusiv cu candida.

Sclipeti (Potentilla erecta) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Secara (Secale cereale) se foloseste fiertura din seminte . O mana de seminte se pune la fiert in trei litri de apa, pana scade apa la 1 litru, apoi se strecoara. Semintele se pot consuma, iar apa in care au fiert se foloseste la spalaturi vaginale fiind deosebit de emolienta, fiind indicata in special atunci cand exista mancarimi. Se poate folosi si cu o lingurita de tinctura de galbenele.

Sfecla (Beta vulgaris) se fierbe radacina cu apa pana se moaie bine. Se face pasta si se poate introduce vaginal o lingurita pentru efectul calmant si emolient. Este indicata atunci cand exista mancarimi si rani.

slabanog, 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Slabanog (Impatiens noli tangere) 1 lingurita de planta macinata se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot folosi la spalaturi locale.

Smochin (Ficus cariaca) fructele se consuma pentru intarirea imunitatii organismului iar laptele din planta se foloseste la tamponari pe veruci.

Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Stejar (Quercus robur) 1 lingurita de coaja maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute. Se strecoara si apoi se poate consuma 2-3 cani pe zi. Contine tanin care poate distruge multi microbi, dar este si un antidiareic. Atentie cei constipati nu-l pot folosi intern. Extern se pune compresa cu acest ceai, sau se fac spalaturi vaginale. Se pot face foarte bine spalaturi pentru diminuarea secretiilor.

Sunatoare (Hipericum perforatum) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant. Exista in comert si creme cu care se poate unge local de 2 ori pe zi, dupa ce se spala.

Soparlaita (Succisa pratens) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Tataneasa ((Symphytum officinalis) 1 lingurita de radacina se macina cu rasnita de cafea apoi se pune in gura pentru 5 minute si se inghite cu apa. De asemenea se poate face un ceai din 1 lingurita de radacina maruntita la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoara. Se poate consuma 2-3 cani pe zi. Extern se poate aplica compresa cu ceai sau chiar praf aplicat sub pansament. De asemenea exista in comert creme si unguente cu aceasta planta. Este un bun antibiotic luptand cu infectiile microbiene si un bun cicatrizant. Se poate extern sau intern amesteca praf de planta cu miere. Sau se pot face spalaturi cu cei zilnic pentru efectul cicatrizant. Intern se ia 1 lingurita de 3 ori pe zi, inainte de mese si extern se aplica pe rani sub pansament. Exista in magazine si unguent cu care se va unge de 2 ori pe zi, dupa ce s-a spalat sau dezinfectat local.

Traista ciobanului (Capsella brusa-pastoris) se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se vor consuma 2-3 cani pe zi. Se pot face cu aceasta si clisme sau spalaturi vaginale. Este indicat in special acolo unde este nevoie si de oprirea hemoragiilor.

Trei frati patati (Viola tricolor) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Trifoi alb (Trifolia repens) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Trifoi rosu (Trifolium pratense) se vor pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa. Se fierb timp de 5 minute dupa care se strecoara. Se poate folosi si la clisme sau spalaturi. Intern se poate bea 3-4 cani pe zi. Este un bun antibiotic si contine si o serie de hormoni.

Ulm (Ulmus campestre) 1 lingurita de coaja maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 10 minute. Se strecoara si apoi se poate consuma 2-3 cani pe zi. Contine tanin care poate distruge multi microbi, dar este si un antidiareic. Atentie cei constipati nu-l pot folosi intern. Extern se pune compresa cu acest ceai. Se pot face foarte bine spalaturi pentru diminuarea secretiilor. Este util chiar si la cancer.

Urzica (Urtica dioica) se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa. Se va fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoara. Se va consuma intern 3-4 cani pe zi. Pentru clisme si spalaturi este si aceasta planta foarte indicata. Ajuta si la refacerea sangelui.

Urzica moarta alba (Lamium album) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Vasc (Vascum album) se pune 2 lingurite la 500 ml apa si se lasa pentru 8 ore la temperatura camerei, dupa care se incalzeste putin si se strecoara. Se indica sa se faca spalaturi in cazul hemoragiilor si in afectiunile in care sunt implicate si vase de sange.

Vindecea (Betonica officinalis) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Vinerita (Ajuga repens) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot face bai locale sau spalaturi. Se poate consuma si intern cate 2-3 cani pe zi. Are efect dezinfectant si cicatrizant.

Se va evita constipatia, lucru perfect realizabil cu ajutorul alimentatiei potrivite sau chiar adoptand o alimentatie care sa produca o laxatie, in asa fel ca defecatia sa se desfasoare fara eforturi.

Nu se vor folosi pentru spalaturi decat sapunuri alcaline sau sapunuri pentru copii. Spalaturile vaginale se vor face cel putin de 3 ori pe saptamana cu irigatorul si cu plante medicinale Spalaturile zilnice se pot face cu apa calduta dar de 3 ori pe saptamana, aveti si dumneavoastra, grija de corpul dv. si acordatii atentie folosind plantele medicinale la spalaturi si atunci aceste necazuri se vor ivi foarte rar. De asemenea foarte des se intampla la contacte sexuale ne protejate, care se fac intamplator, cu oameni care sunt contaminati cu diverse boli si va pot transmite aceste afectiuni si dv. Este cazul sa folositi mijloacele de protectie.

Irigatorul este un aparat indispensabil in gospodarie si nu exista spalatura mai sigura ca cea executata cu irigatorul. Acesta va fi insa dezinfectat zilnic, cu apa clocotita daca este de plastic (nu prea este indicat) sau se va fierbe daca este metalic (emailat). Apa cu care se vor face spalaturi va avea temperatura cat mai apropiata de temperatura corpului. Nu se admite nici apa mai rece nici foarte calda, ambele sunt generatoare de afectiuni. De asemenea presiunea de la irigator va fi cat mai mica, adica nu se va folosi presiune mare. Dupa menstruatii va trebui sa se acorde o mai mare atentie spalaturii pentru ca sa nu ramana cheaguri de sange care se pot infecta si vor imbolnavii intreg organismul.

Nici spalaturile prea dese nu sunt sanatoase pentru ca pot sa distruga flora vaginala utila, lucru ce va genera la randul sau alte afectiuni.

Pentru refacerea florei vaginale se poate introduce peste noapte un pic de iaurt din lapte ne pasteurizat in vagin. Acesta va fi protejat cu un tampon de vata peste noapte pentru a nu iesi. Este cea mai simpla metoda, care poate sa refaca aceasta flora foarte eficient si rapid.

Femeile care sufere de aceasta boala trebuie sa cunoasca faptul ca exista o serie de alimente care sunt socotite ca medicamente in acest caz:

Capsuni, Dude, Fragi, Rosii, Morcovi, Patrunjel, Pastarnac, tarate de Grau, painea neagra, sucurile de legume si fructe, lactatele sub orice forma, dar mai ales laptele proaspat muls.

Alimentele nocive care va trebui sa se elimine din alimentatie sunt:

condimentele de orice fel, Dafinul, cacao, ciocolata, cafeaua, untura, prajelile, smantana, carnea in special cea tocata, carnea de porc, in special cea afumata sau conservata.

Extern:

-De asemenea se vor face spalaturi vaginale cu una dintre urmatoarele plante medicinale:

Aloe (Aloe vera) se vor lua 2-3 lingurite de frunze, care se maruntesc si se vor pune in 500 ml apa. Se fierb timp de 3 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi.

Anin (Alnus glutinosa) 2 lingurite de coaja maruntita se va pune la 500 ml apa. Se va fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoara. Se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi.

Arnica (Arnica montana) 3 linguri de flori maruntite se vor pune la 1 litru de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi vaginale pe zi.

Busuioc (Ocium basilicum) 2 linguri de planta maruntita se vor pune la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi.

Coada soricelului (Achilea milefolium) 4 linguri de flori maruntite se vor pune la 1 litru de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi pe zi.

Frasin (Fraxinus excelsior) 3 linguri de frunze maruntite se vor pune in 500 ml apa si se fierb pentru 5 minute. Se strecoara si se fac 2 spalaturi pe zi.

Hamei (Humulus lupulus) 3 lingurite de planta maruntita se vor pune la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute apoi se fac 2 spalaturi pe zi.

Coaja de Stejar (Quercus robur) 3 lingurite de coaja maruntita se vor pune la 500 ml apa. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi.

Frunze de Nuc (Juglans regia) se vor pune 4 lingurite de frunze de nuc maruntite la 500 ml de apa. Se fierb apoi timp de 15 minute si se strecoara. Se fac 2 spalaturi pe zi.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) 3 lingurite de planta maruntita se vor pune la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot face 2 spalaturi pe zi.

Urzica moarta (Lamium album) se vor pune 4 linguri de planta maruntita la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se vor face 2 spalaturi vaginale pe zi.

Iasomie (Philadelphus coronaris) (sau denumita si Lamaita) care este indispensabila mai ales in cazul in care avem de-a face cu Tricomonas. Cu aceasta planta se facea la Targu-Mures un preparat numit Philadelfina- la Institutul de medicina si farmacie. Acest preparat era folosit tocmai contra Trichomonasului. Se mai pot folosi de asemenea: Musetel, frunze de Mur, Naprasnic, Nufar alb, Pin (muguri),Sclipeti.

Este bine sa se faca tratamentul de ambii parteneri de sex pentru ca in cazul in care se face numai de catre unul se vor ivi dese recidive. Barbatii pot sa-si unga glandul cu unguent de propolis (Propoderm) de la apicola zilnic dupa ce se spala. Se aplica in strat subtire.

4 linguri de pulbere de radacina de nalba mare se pun la 1 cana de apa fiarta si racita. Se lasa apoi planta peste noapte. Dimineata se va incalzi doar la temperatura corpului si se strecoara. Se fac spalaturi vaginale de 2 ori pe zi. Odata dimineata si o data seara.

Se pune un ovul de propolis sau chiar un supozitor daca nu gasiti ovule intravaginal seara. Se pune un tampon de vata, pentru a nu pata lenjeria. Dimineata se spala cu ceai din plante cu irigatorul. Se face acest lucru timp de 7 zile consecutiv.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }