QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Dizenteria amoebianaDIZENTERIA AMOEBIANA


Entamoeba histolytica este un parazit din clasa protozoare care determina o dizenterie ce se transmite pe cale fecal-orala.

Localizare afecteaza cel mai frecvent cecul si colonul ascendent, urmate de sigmoid, rect si apendice. In cazuri severe este afectat intregul colon.

Entamoeba histolytica determina dizenterie atasandu-se de epiteliul colonic, unde determina apoptoza celulelor epiteliale, invadeaza criptele glandelor si ajung in lamina propria.Manifestari clinice: dureri abdominale, diaree hemoragica, scadere in greutate

Aspect macroscopic

Mucoasa intestinala cu ulceratii acoperite de exudat inflamator. Mucoasa dintre ulceratii este de obicei normala sau cu moderat infiltrat inflamator. ( 28)

DIZENTERIA AMOEBIANA

Aspect microscopic

Amoeba invadeaza criptele epiteliale si ajung in mucoasa si submucoasa determinand o inflamatie cu predominenta neutrofileler. Se opreste in musculara proprie unde formeaza o ulceratie cu margini ascutite cu baza larga cu celule inflamatorii , necroza de lichefactie extinsa si trofozoizi de Entamoeba histolityca care sunt similari macrofagelor(celule rotund-ovalare, inconjurate de un halou, dimensiuni de 6-40 nm, citoplasma abundenta, cu vacuole, nuclei mici, rotunzi cu kariozomul central). Odata cu progresia leziunii suprafata mucoasei este deprivata de vase de sange. In unele cazuri, tesutul de granulatie circumferential format poate determina strictura colonului.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }