QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

Strategii de adoptare a cuplului produse-piete

Strategii de adoptare a cuplului produse-piete


O firma are trei optiuni prin care poate sa implementeze politica de produs: marketingul nediferentiat, marketingul diferentiat si marketingul concentrat.

1. Strategia de marketing nediferentiat prin care firma cauta un singur produs care sa satisfaca pe toti consumatorii. In acest caz, firma utilizeaza circuite de distributie de masa si publicitate prin mass-media, cautand sa confere produsului o imagine unica in spiritul consumatorilor.
Aceasta strategie poate fi considerata ca fiind echivalentul comercial al standardizarii si al productiei de masa.

2. Strategia de marketing diferentiat vizeaza activitatea firmelor care isi adapteaza produsele si alte elemente ale mixului de marketing fiecarui segment al pietei. Aceasta optiune strategica genereaza o cifra de afaceri mai ridicata decat cea obtinuta de strategia anterioara, dar in acelasi timp, conduce la sporirea costurilor de exploatare mai ales de modificare a produsului, de productie, administrative, de stocaj, de comunicare.

3. Strategia de marketing concentrat reprezinta forma de marketing diferentiat prin care toate eforturile firmei sunt concentrate pe un segment mic al pietei totale, respectiv pe o nisa specifica unui cuplu „produs-piata” identificat. Aceasta varianta strategica poate fi utilizata atunci cand firma are resurse limitate, cand segmentul de piata este inca neexploatat, cand strategia de concentrare constituie o trambulina pentru viitoare extinderi.


Ph. Kotler, B. Dubois, Marketing – Management, Ed. Publi-Union, Paris, 1992, pp. 318-322

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }