QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

Iaurtul danone nutriday delicios de visine

UNIVERSITATEA DIN ORADEA

FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE

FORMA DE INVATAMANT: MASTER

SPECIALIZAREA: MARKETING SI COMUNICARE IN AFACERIIIAURTUL DANONE NUTRIDAY DELICIOS DE VISINEIntroducere

Principalul jucator pe piata lactatelor din Romania s-a confruntat in luna august 2007 cu un scandal puternic legat de posibilitatea ca unele din produsele sale sa fie improprii consumului uman

Pe data de 18 august doua  loturi din gama Nutriday- Delicios cu visine este suspecta de infectare cu dioxina. Cele doua televiziuni importante de stiri Realitatea Tv si Antena 3 preiau informatia si declanseaza atacul mass-media impotriva companiei. A doua zi si principlalele cotidiene relateaza despre aceasta posibilitate. Pe 20 august 2007 Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) trimite un comunicat spre marile lanturi de magazine in care informeaza ca loturile cu termenele de expirare 11 si 20 septembrie 2007 sunt suspecte si cer ca acestea sa fie scose de la vanzare. Toate televiziunile dezbat problema in principalele programe de stiri in timp ce compania prefera sa nu comenteze si sa astepte rezultatele expertizei.

Anuntul testelor este facut in data de 28 august 2007 . Laboratorul acreditat din Budapesta confirma ca produsele sunt sigure pentru consum avand parametrii calitativi conform standardelor alimentare In timpul isteriei toate iaurturile cu fructe au fost boicotate de consumatori. Stocurile au crescut iar vanzarile s-au prabusit. Singura zona neafectata pentru Danone a constituit-o gama Actimel pentru         care compania chiar a intensificat spoturile TvArgumente     Pro si Contra

Argumente pro:

rezultatele analizei oficiale sunt conforme cu legislatia Europeana.

piata lactatelor din Romania era dominata de Danone, cifra de afaceri fiind estimata la circa 800 milioane de euro.Argumente contra:

foloseste laptele praf in procesul de productie, acesta fiind un element important in cresterea perioadei de garantie a iaurtului , Danone a negat in mod repetat In plin scandal al dioxinei recunoasterea folosirii laptelui praf  a fost considerat un rau mai mic. Pe un fluturas intitulat „ Adevarul despre produsele Danone! Vrei sa stii mai mult ?” – intrebare : „E adevarat ca Danone foloseste lapte praf in produsele sale ? Raspuns Pentru asta e nevoie uneori sa imbogatim laptele proaspat cu lapte praf ” !

Danone ar fi scapat mai ieftin daca ar fi cooperat cu publicul in aceasta perioada.

Scaderea vanzarilor produselor Danone pe segmentul iaurturilor cu 10%


Opinia proprie

Scandalul dioxinei a aratat cum un zvon bine tintit si directionat in anumite zone ale mass-media poate distruge o companie puternica. Danone nu are nici o vina in acest scandal decat aceea ca prin politica ei a „permis” sa se intample una ca asta.

Cei care au castigat pana la urma   sunt consumatorii. Au devenit mai atenti la produse in special la cele pentru copii. Astazi se citesc cu mai mare atentie etichetele iar lumea se informeaza mai mult.

Scandalul Danone a deschis o noua epoca a clientului mai informat si mai atent   cu produsele lactate.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }