QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

Consumatorii

Consumatorii


Din punctul de vedere al destinatarului, un produs se poate adresa consumatorilor si altor agenti de pe piata. Consumatorii pot fi: actuali (ai produselor firmei sau concurentei), potentiali si nonconsumatori absoluti ( care nu pot cumpara produsul din motive fizice, psihologice sau morale). Cumparatorii potentiali pot fi cei care nu stiu de existenta produsului sau nu au la indemana reteaua de distributie . Ceilalti agenti de pe piata sunt cei care recomanda sau nu produsul. Exista cinci cazuri: prescriptori (cei care in exercitarea profesiei recomanda sau prescriu un produs, nefiind interesati direct financiar de vanzarea acestuia, totusi ei impun consumatorilor alegerea lor medici, mecanici auto, instalatori, decoratori etc.), consilieri (cei care ajuta consumatorul in alegerea sa, propunand produse sau solutii), distribuitori (prin interventia lor pun in valoare un produs la locul de vanzare, prin actiuni promotionale, PLV, merchandising / mod de expunere a marfurilor), lideri de opinie (staruri sau persoane competente intr-un anumit domeniu) sau organizatii (care intervin pe piata prin intermediul asociatiilor consumatorilor, prin emiterea de norme).

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }