QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente economie

ConsumatoriiTotusi , practicile contabile nationale variaza si cifrele nu sunt in general disponibile pentru astfel de categorii clare.Terminologia poate devenii neclara.
Gospodariile. Un grup de oameni traind sub acelasi acoperis si care gestioneaza un buget comun
Sectorul de consum si consumul privat. Acesti doi termeni au in general acelasi sens.De obicei , includ prin definitie:familii si indivizi; proprietarii firmelor neconstituite; organisme non-profit care servesc persoane fizice; trusturi private ; fonduri de pensii private , de asigurari de viata de ajutoare sociale.
Consumul privat. Este acelasi lucru cu consumul personal deoarece , dupa definitia in conformitate cu sistemul costurilor nationale , companiile nu consuma.Dar firmele investesc , astfel ca investitiile private (personale plus cele ale firmelor) sunt diferite de investitiile personale.


Cosumul total. Cosumul personal plus consumul guvernamental.


Venitul personal , venitul disponibil
Masoara: venitul total al sectorului personal si venitul dupa impozitare.
Semnificatie: baza pentru consum si economii
Prezentat ca: totalul in bani
Pune accentul pe: ratele in crestere
Etalon: 3% pe an in termeni reali
Publicat: in principal trimestrial , lunar in SUA ; 1-3 luni intarziere

Venitul personal este venitul curent primit de catre sectorul personal din toate sursele.Cea mai mare parte este reprezentata de salarii si prime , dar totalul acopera de asemenea rentele , dobanzile si dividentele si transferurilr curente , cum sunt primele de asigurari sociale platite persoanelor si donatiile firmelor in scopuri caritabile.
Venitul disponibil personal (VDP). Este venitul personal dupa deducerea impozitelor si taxelor personale directe si transferurile curente in strainatate.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }