QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

BILANTUL CONTABILITATII1 PREZENTAREA BILANTULUI
BILANTUL este un instrument specifici contabilitati, cu ajutorul caruia se prezinta existenta elementelor patrimoniale si a rezultatului exercitiului obtinut de agentul economic la un moment dat.
Elementele patrimoniale prezentate sunt constituite din elemente de activ si de pasiv sau ultilizari si resurse , iar rezultatul din profit sau pierdere.
Bilantul poate fi privit prin doua ipostaze:
Ca procedeu al metodei contabilitati, care sa fie folosit pentru explicarea dublei reprezentari a patrimoniului in bilant si ca o consecinta , aplicarea principiului dublei inregistrari , care sta la baza inregistrari operatiilor in conturi.Ca document de sinteza si raportare contabila (anuala sau periodica)
Elementele de activ si pasiv (utilizari si resurse) patrimoniale existente la un moment dat sunt reflectate cu ajutorul unui tabel cu doua parti de marimi egale , numit bilant.Partea stanga se numeste ACTIV si prezinta bunurile economice dupa componenta si destinatie, iar partea dreapta se numeste PASIV si prezinta sursele de finantare a bunurilor economice.Alaturi de acestea , in bilant este consemnat si rezultatul exercitiului sub forma de pierdere (in activ) sau profit (in pasiv).In cele doua parti , activ si pasiv , trebuie sa existe intotdeauna egalitate in virtutea principiului bilantier.
Deoarece dubla reprezentare realizeaza o reflectare sub dublul aspect al aceluiasi patrimoniu , se poate deduce relatia :
ACTIV (UTILIZARI)=PASIV (RESURSE)

Aceasta relatie reprezinta ecuatia economica a bilantului , numita si egalitate bilantiera.
Forma de principiu a bilantului se poate prezenta in felul urmator:
BILANT CONTABIL incheiat la data de . . . . .ACTIV (UTILIZARI) PASIV(RESURSE)1.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }