QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

Ambalajul

AmbalajulPeste 85 % din deciziile de cumparare se iau la locul de vanzare. In aceste conditii prezentarea produsului devine unul dintre primele criterii de cumparare. Ambalajul este primul component al produsului, facilitand transportul, intretinerea, stocarea, conservarea sau prezentarea produsului. Packaging inseamna punerea in valoare a ambalajului. Ambalajul are urmatoarele functii fizice: protectia si conservarea (impotriva furtului, frigului, caldurii, spargerii, umiditatii) si facilitarea intretinerii, a transportului si utilizarii.In publicitate, sunt mai importante functiile comerciale si de comunicare ale ambalajului. In sistemul de autoservire, produsul trebuie sa se vanda singur, sa aiba un aspect atractiv. Ambalajul are drept scop incitarea la cumparare, fiind parte integranta a campaniei de comunicare.Trebuie sa raspunda unor exigente ecologice si economice pentru a permite:

- prezentare valorizanta si identificare vizuala a produsului, gamei, firmei; aceasta functie se asigura prin coduri de culori specifice segmentului de produse sau produsului (apa minerala plata are ambalaj verde, pe cand apa minerala gazoasa are ambalaj albastru, laptele obisnuit are ambalaj rosu, iar cel degresat albastru).

- comunicare cu clientul, prin prezenta urmatoarelor informatii: marca, sloganul publicitar, compozitia, sfaturi de utilizare, codul de bare.

Incepand din anii 80 apar diferite tipuri de ambalaje, ce inglobeaza o inovatie tehnica pentru usurarea utilizarii, economicitate, protectia mediului (rezerva de umplere Pur universal, pulverizator pentru detergent de geamuri).Ambalajul ajuta la pozitionarea marcii pe piata, deci, este o veritabila media, care vehiculeaza pretul, calitatea, prestigiul produsului. El trebuie sa traduca universul produsului, identitatea sa, si in final, universul marcii. Aceasta este functia simbolica a ambalajului. Data fiind evolutia rapida a pietii, cu un numar mare de produse similare, ambalajul devine un element de diferentiere puternic, ceea ce explica modificarile frecvente pentru adaptarea la piata. Durata de viata a unui ambalaj in sectorul alimentar este de doi-trei ani.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }