QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Metoda delbecqMETODA DELBECQ


Aceasta metoda urmareste obtinerea de idei noi in vederea solutionarii unor probleme pe baza maximizarii participarii membrilor grupului. Problema de solutionat este definita ca o diferenta intre situatia actuala – asa cum este perceputa de componentii firmei respective – si situatia ideala, imaginata de aceleasi persoane. Solutionarea problemei consta in reducerea intr-o cat mai mare masura a acestui decalaj. Din punctul de vedere al creativitatii, originalitatea metodei consta in imbinarea creativitatii indivizilor cu cea a grupului, permitand fiecaruia sa se exprime la nivelul maxim al posibilitatilor.La baza metodei stau doua reguli: a) orice faza a muncii in grup este precedata de o faza individuala in scris; b) in cazul fazei muncii in grup, interventiilor orale individuale li se acorda un timp limitat, fiind efectuate succesiv de fiecare component.

Derularea cu succes a metodei presupune asigurarea mai multor premise:

este necesar ca participantii sa posede anumite cunostinte despre problema abordata si sa fie motivati sa participe la rezolvarea sa;

problema abordata sa nu fie nici prea vasta dar nici prea ingusta;

participantii nu au voie sa faca aprecieri decat in perioadele stabilite in acest scop;

aplicarea metodei se face sub coordonarea unui animator al grupului.

Metoda Delbecq se poate folosi in solutionarea tuturor problemelor cu care este confruntata firma, cu un plus de eficienta in cazul problemelor ce implica solutii pe termen mediu si lung.Avantajele folosirii metodei Delbecq sunt: contribuie la descoperirea unor solutii creative pentru probleme precis definite de catre managerii din domeniul respectiv; valorifica intr-o masura mai mare potentialul creativ al unei parti a personalului societatii comerciale;  contribuie la obisnuirea managerilor de a-si raporta performantele si asteptarile la o situatie „perfecta”. Limita principala consta in dificultatea definirii precise a diferentei dintre situatia actuala si cea ideala in domeniul abordat.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }