QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Teoria imgartionista si netemeinicia sa


Continuitatea daca dupa anul 106 este dovedita de faptele ca: romanii nu au exterminat nici o populatie deoarece aveau nevoie de forte de munca, s-a pastrat numele capitalei care avea o semnificatie deosebita pentru daci, s-au pastrat nume de orase si ape de origine daca ( Abitus-Olt, Moris-Mures, Napoca ), exista documente care atesta prezenta dacilor in trupele auxiliare romane precum si unele rascoale ale dacilor.
Roamnizarea a avut loc, ea conturand un caracter amplu si s-a impartit in trei etape. Prima etapa este romanizarea intiala ce consta in primele legaturi economice intre daci si romani.Procesul de romanizare a fost unul masiv si organizat realizandu-se trei categorii de factori: cu actiune libera, oficiala si permaneneta cum ar fi administratia, armata si justitia, cu actiune libera in timp adica colonistii, veteranii, religia, urbanizarea, scoala si viata economica.In interiorul administratie este vorbita limba latina , astfel devenind un important factor al romanizarii. Dacia romana era mult mai restransa decat Dacia lui Decebal, iar capitala fusese mutata la 1 km de fosta capitala acum ea numindu-se Ulpia Traiana Sarmizegetuza Augusta Dacia .
Limba latina era de asemenea obligatorie in armata, ea fiind alcatuita din cetateni romani, dar si din trupe auxiliare, formate din populatii cucerite. Multi daci intrau in armata romana deoarece, dupa lasarea la vatra ei erau raspaltiti cu o suma de bani, cetatenie romana si o functie importanta.


Un alt factor al romanizarii este si justitia in care limba latina era obligatorie, iar legile puse in vigoare erau legi romane.
Colonistii, adusi din toate colturile lumii romane, impreuna cu veteranii constituie un factor major al romanizarii ei invatandu-i pe bastinasi limba si obiceiurile romane.
Totodata religia isi gaseste si ea locul in romanizare, zeii daci fiind venerati de catre locuitori sub nume romane.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }