QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Baroc

Ca sculptor,Bernini a fost un virtuoz in pur stil baroc.Dintre lucrarile sale de mari proportii,se pot enumera Baldachinul,din interiorul Bisericii Sfantul Petru,Fantana celor patru rauri,din piata Novena,sau Extazul Sfintei Tereza,din capela Bisericii Santa Maria della Vittoria,aflata in Roma.

Francesco Borromini(1599-1667) a fost asistentul sef al lui Bernini,inainte de a se realiza pe cont propriu,devenind cel mai original sculptor al barocului italian.Printre capodoperele lui sunt bisericile San Ivo si San Carlo alle Quattro Fontane,ambele din Roma.Germania si Austria

In aceste tari,stilul baroc a fost folosit pana in secolul al XVIII-lea.Manastiri si biserici superbe au fost construite de catre Jacob Prandtauer(1660-1726),Johann Balthasar Neumann(1687-1753) si J.B. Fischer von Erlach(1656-1723).Interioarele sunt decorate cu tencuieli albe,stralucitoare si culori pastelate,care dau impresia generala de aerat si de delicatete,creand o mare diferenta fata de barocul italian.

Spania

Francisco de Zurbaran(1598-1664) a pictat,printre altele,Meditatia Sfantului Francis,Conceptia imaculata,Sfanta Margareta si Sfanta Casilda.
Diego Velasquez(1599-1660),considerat drept cel mai mare pictor al generatiei sale si al “secolului de aur” al Spaniei,a pictat lucrari precum Vanzatorul de apa din Sevilla,Batrana fierband oua,dar si multe portrete,dintre care Las Meninas(Domnisoarele de onoare) este considerat a fi o capodopera a artei spaniole din secolul al XVII-lea.
Bartolome Esteban Murillo(1617-1682) a pictat atat tablouri religioase,cat si tablouri inspirate din viata obisnuita a celor saraci din Andaluzia.Trei dintre cele mai faimoase tablouri ale sale sunt Bunica despaduchind un copil,Moise lovind stanca si Baieti zdrentarosi mancand pepeni si struguri.
Francisco de Goya(1746-1828) a fost unul dintre cei mai mari pictori europeni.
A lucrat pentru cei mai puternici oameni din tara,incluzand fiecare monarh care a domnit in timpul vietii artistului.Cu toate acestea,portretele sale sunt remarcabile prin faptul ca exprima intotdeauna adevarul despre personajele pe care le reprezinta. Unele dintre cele mai faimoase lucrari ale pictorului sunt Somnul Ratiunii Naste Monstri,Doi Mai 1808, Trei Mai 1808,Maja Nud,Maja Imbracata si Saturn Devorandu-si Unul Dintre Fii.


Franta

Nicolas Poussin(1594-1665) s-a nascut in Franta,in localitatea Les Andelys,dar si-a petrecut cea mai mare parte a vietii in Italia,unde a dobandit un stil distant,reflexiv.
Dintre picturile sale,se remarca Echo si Narcis,Uciderea pruncilor,Sfantul Ioan de la Patmos si Tancred si Herminia.
Georges de La Tour(1593-1652) a pictat initial intr-un stil realistic,dar apoi s-a lasat influentat de stilul dramatic al lui Caravaggio.Daca opera sa ar fi fost cunoscuta sau inteleasa mai devreme,ea ar fi exercitat asupra picturii franceze aceeasi influenta ca si cea a lui Poussin.Dintre picturile sale,de o originalitate fara seaman,mai cunoscute sunt:Noul nascut,Cantaretul din viela si Prizonierul.


Charles LeBrun(1619-1690) a fost un decorator de interior de mare geniu,dar si un pictor de clasa.El a proiectat cea mai mare parte a statuilor de la palatul Versailles,
ca si mobila,tapiseria,argintaria si covoarele.
Andre LeNotre(1613-1705) a fost cel mai mare arhitect de gradini al secolului al XVII-lea,dar cea mai cunoscuta creatie a sa este aranjamentul arhitectural de pe Champs Elysees,celebrul bulevard din Paris.
Claude Lorrain un alt pictor celebru al vremii,a trait in Italia,in ciuda insistentei Regelui Soare de a se stabili in Franta.


Flandra

Peter Paul Rubens(1577-1640) este cunoscut ca unul dintre cei mai mari pictori flamanzi,desi s-a nascut in Germania si si-a perfectionat talentul artistic in Italia.
In 1606 a primit prima comanda de mare amploare,aceea de a picta altarul inalt pentru noua biserica Santa Maria,din Vallicelli.Au urmat apoi doua mari piese de altar,
reprezentand Inaltarea Crucii(1611-1614),care demonstreaza ca artistul si-a insusit modul de a trata subiectele marete in termeni eroici.Rubens a desenat 12 tapiserii pentru regele Frantei,Ludovic al XIII-lea si a creat 25 de picturi de mari proportii pentru mama lui Ludovic,Maria de Medici.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }