QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Arta BarocaCa sculptor,Bernini a fost un virtuoz in pur stil baroc.Dintre lucrarile sale de mari proportii,se pot enumera Baldachinul,din interiorul Bisericii Sfantul Petru,Fantana celor patru rauri,din piata Novena,sau Extazul Sfintei Tereza,din capela Bisericii Santa Maria della Vittoria,aflata in Roma.

Francesco Borromini(1599-1667) a fost asistentul sef al lui Bernini,inainte de a se realiza pe cont propriu,devenind cel mai original sculptor al barocului italian.Printre capodoperele lui sunt bisericile San Ivo si San Carlo alle Quattro Fontane,ambele din Roma.Germania si Austria

In aceste tari,stilul baroc a fost folosit pana in secolul al XVIII-lea.Manastiri si biserici superbe au fost construite de catre Jacob Prandtauer(1660-1726),Johann Balthasar Neumann(1687-1753) si J.B. Fischer von Erlach(1656-1723).Interioarele sunt decorate cu tencuieli albe,stralucitoare si culori pastelate,care dau impresia generala de aerat si de delicatete,creand o mare diferenta fata de barocul italian.

Spania

Francisco de Zurbaran(1598-1664) a pictat,printre altele,Meditatia Sfantului Francis,Conceptia imaculata,Sfanta Margareta si Sfanta Casilda.
Diego Velasquez(1599-1660),considerat drept cel mai mare pictor al generatiei sale si al “secolului de aur” al Spaniei,a pictat lucrari precum Vanzatorul de apa din Sevilla,Batrana fierband oua,dar si multe portrete,dintre care Las Meninas(Domnisoarele de onoare) este considerat a fi o capodopera a artei spaniole din secolul al XVII-lea.
Bartolome Esteban Murillo(1617-1682) a pictat atat tablouri religioase,cat si tablouri inspirate din viata obisnuita a celor saraci din Andaluzia.Trei dintre cele mai faimoase tablouri ale sale sunt Bunica despaduchind un copil,Moise lovind stanca si Baieti zdrentarosi mancand pepeni si struguri.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }