QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Rascoalele populare din China

In lumea antica in China in perioada dintre secolul I i.e.n. pina in secolul II e.n. la cirmuirea statului s-au aflat regii familiei Han, care in urma campaniilor de cotropire au capturat sute de mii de prizonieri care i-au trasformat in robi la care s-au alaturat si chinejii ce nu plateau impozitele sau pentru cea mai mica vina pe care o capatau impreuna cu ceilalti membri ai familiei.

Pe linga robi o viata putin mai buna o duceau taranii. Aceste situatii provocau lupte impotriva exploatatorilor, dind nastere la rascoale in diferite regiuni ale Chinei. Ei fugeau cu miile in paduri si munti, atacind functionarii, proprietarii de sclavi si puneau stapinire pe arme.Pentru a putea fi deosebiti de ostasii regelui, rasculati isi vopseau sprincenele in culoarea rosie.
Toate acestea pregateau o rascoala mult mai puternica care era condusa de fratii Djang. Insa un tradator a destainuit planul rascoalei, in urma careia au fost executati peste 1000 de adepti ai fratilor, dar ei au ordonat inceperea imediata a rascoalei trimitind gonasi in toata tara. Iuteala raspindirii rascoalei putea fi asemanata cu o „reactie in lant”.

Rasculatii purtau pe cap turbane galbene, ceea ce insemna lupta impotriva asupritorilor. Forta ce napustea asupra regelui si proprietarilor de sclavi ii ingrozea foarte tare. Insa din cauza ca rasculatii nu si-au unit fortele, fiecare detasament actionind in mod separat, lipsa de armament si conducatori de osti experimentati de care dispuneau trupele regale, „Turbanele galbene” au fost impinse in mlastini si riu, aceasta rezultindu-se cu moartea a circa 150 mii de oameni. Dar detasamentele robilor erau ca niste fantome – la distrugerea unuia aparea altul ca si rascoalele de pe teritoriul Chinei – la inabusirea uneia lua nastere alta, lupta durind 20 de ani, dupa care regele familiei Han a fost asasinat, statul farimitindu-se in regate mai mici, iar puterea familiei fiind zdrobita. Aici a fost pus capatul orinduirii sclavagiste din China.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }