QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Primul razboi mondial

al XIX-lea si inceputul sec. al XX-lea
par }{ f1 fs28 Relatiile erau tensionate ca urmare a rivalitatilor dintre marile puteri pentru impartirea si reimpartirea lumii,in vederea acapararii surselor de materii prime,a pietelor de desfacere,a mainii de lucru ieftine si a sferelor de influenta.

par In functie de anumite interese comune se constituie o serie de aliante militare:
par -Tripla alianta(Puterile Centrale) din Germania,Austro-Ungaria si Italia
par -Tripla intelegere(Antanta) din Anglia,Franta,Rusia
par In 1883 Romania a aderat la alianta puterilor centrale pentru a se pune la adapost de pretentiile teritoriale ale Rusiei.par De atunci si pana astazi gestul Romaniei a fost dezbatut pro si contra.Cu toate acestea relatiile dintre romania si Austro-Ungaria au fost incordate in primul rand din cau
za romanilor din imperiul austro-ungar,guvernul Romaniei sprijinind miscarea nationala romaneasca din imp. Austro-Ungar.
par Ca urmare a constituirii aliantelor militare si a incordarii relatiilor internationale s-a accentuat cursa inarmarilor fiecare mar
e putere urmarind sa fie cat mai inarmata pentru a nu fi surprinsa de un potential asalt.In acest sens un mare rol l-a avut revolutia industriala(transporturile feroviare,armata motorizata,artileria,aviatia si mitralierele).


par Deci in I razboi mondial un rol important l-au avut mijloacele tehnice la care s-au adaugat mijloacele ideologice nationaliste,patriotismul manifestat printr-o larga participare }{ f1 fs28 ul populara}{ f1 fs28 .
par }{ f1 fs28 ul Cauze:}{ f1 fs28
par Rivalitatea intre marile puteri pentru impartirea si reampartirea lumii.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }