QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente istorie

Pieile rosiiLa sud de Marile Lacuri, natura a fost deosebit de darnica si, crème de secole, triburile au evoluat si s-au diversificat fara piedici. Migratiile sezoniere ale bizonilor le asigurau, in cazul unei vanatori reusite, toate cele necesare: carnea era folosita in alimentatie (preparata sau uscata), blana si pielea erau folosite pentru confectionarea imbracamintei, tendoanele deveneau corzi pentru arcuri, oasele si coarnele erau uneori utilizate ca arme etc. "Securea Razboiului" nu putea fi dezgropata ca inca nici nu exista. Conflictele intre triburi nu izbucneau decat in momentul in care teritoriile de vanatoare ale unei comunitati erau incalcate de alta sau cand turmele de bizoni ocoleau traseele obisnuite si intersectau, nefericit, teritorii apartinand unor triburi rivale.


Dincolo de pitorecul infatisarii si de reputatia de bravi luptatori, fascinatia pe care o starnesc pieile rosii izvoraste atat din istoriile relatate de toti cei care s-au apropiat cu mai multa intelegere de traditiile si istoria lor, cat mai ales din marturiile, invariabil admirative, pe care le-au lasat cei care au avut ocazia sa traiasca alaturi de aceste spirite cu-adevarat libere. Si cum altfel decat admirativ poti privi o comunitate care traieste , de sute de ani in cea mai perfecta relatie cu natura ( ei insisi se considera descendenti directi ai unor animale dintre cele mai nobile : vulturul, ursul, cerbul, bizonul etc. ) si care respecta tot ceea ce foloseste de la acestea (dup ace un vanator dobora un animal, nu numai ii cerea iertare pentru ca l-a rapus, dar se ruga ca spiritul animalului sa-l insoteasca si sa-i imprumute din calitatile sale : agerime si viteza, daca dobora un urs, agilitate si privire patrunzatoare, daca victima era un vultur, su putere, in cazul unui bison).
Nu intamplator, podoaba care conferea purtatorului cele mai inalte calitati, ca si insemnul sefului de trib, era pana de vultur. Pentru ca un tanar razboinic sa devina purtatorul unei astfel de insemn, trebuia sa faca dovada unei deosebite iscusinte in manuirea diverselor arme, sa-i fie recunoscute curajul, inteligenta si puterea, dar, mai ales, sa fi trecut cu onoare incercarea suprema: lupta (fie ce era vorba despre o confruntare cu un inamic real, fie ca aceasta lupta avea un caracter ritual, desfasurandu-se, de obicei, impotriva unui animal puternic - urs Grizzly, bizon).

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }