QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Arta Romei Antice


Prelucrand de la etrusci bolta, pe care au folosit-o in mod original si cu o tehnica desavarsita, au ridicat cladiri mari. Coloanele, lipite de perete, au rol decorativ, sporind spatiul interior.
Capitetul coloanelor este de regula corintic sau compozit-o combinatie intre capitelurile ionic si corintic.
Deseori, planul constructiilo avea forma rotunda sau ovala: Colosseumul (sec.I) este un imens stadion de forma rotunda, marginit de tribune si bolti etajate. Pantheonul are de asemenea forma rotunda, cu tavanul sub forma de cupola si cu intrarea asemanatoare a unui templu grecesc.
In cinstea victoriilor reputate, romanii au ridicat numeroase monumente, atat la la Roma cat si in provinciile imperiului: Forul lui Traian, Arcul de triumf al lui Constantin si Arcul de triumf al lui Titus in Roma, Arcul de triumf al lui Traian in Benevent- Italia, Tropaem Traiani de la Adamclisi-Dobrogea etc.Forul lui Traian, opera a arhitectului Apolodor din Damasc, este un maret ansamblu compus dintr-o piata dreptunghiulara pavata cu marmura alba, in care se intra pe o poarta monumentala sub forma de arc.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }