QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente istorie

Romulus si Remus   Fàustulo ii chemä Romulus si Remus; iar ei l-au respectat ca pe un tata, in fiecare zi departandu-se tot mai mult de coliba in cautarea unor noi aventuri Aceasta este povestea scriitorului Gustavo Brigante Colonna.
2. Legenda spune in schimb ca, odata crescuti, Romulus si Remus cunoscand povestea lor,  intorcandu-se la Albalonga, l-au pedepsit pe crudul Amulio si l-au eliberat pe bunicul Numitore. Obtinand apoi permisul acestuia, au parasit Albalonga si au mers pe malul raului Tevere, unde crescusera, pantru a pune bazele unui nou oras. Dar cine din acestia doi i-a dat numele? Norocul cazu pe Romulus, care lua un plug si, pe Dealul Palatino, trase o brazda pentru a desemna orasul, care de atunci fu cunoscut sub numele de ROMA.    Era ziua de 21 aprilie 753 inainte de nasterea lui Iisus Hristos. Nasterea noului oras insemna, din nefericire, sfarsitul vietii lui Remus. A fost stabilit ca nimeni, pentru nici un motiv,nu putea sa treaca dincolo de "brazda"(limita) fara pemisiunea conducatorului. Dar Remus, invidios, sau dintr-o gluma, facu un salt peste limita si, exclama razand:    - Uite cat este de usor! - Romulus, plin de manie, se arunca asupra lui Remus si, implantand spada, il ucise spunand in acelasi timp, ca oricine va aduce ofense numelui Romei va trebui sa moara. Romulus, ramas singur, guverna orasul in mod intelept, si intr-o zi, in timpul unei furtuni, el dispare, rapit la cer, de Zeul Marte.


3. Mitic fondator si primul rege al Romei, fiu, conform celei mai difuze legende, al lui Marte (Zeul razboiului) si al Reginei Silvia, descendent al lui Enea, Amulio, devenit rege in Alba Longa, dupa ce l-a inchis  pe fratele sau Numitore, pentru a evita nasterea altor legitimi mostenitori ce ar fi putut revendica tronul, constranse fiica, Regina Silvia, sa devina Fecioara vestala. Dar regina Silvia, iubita de Marte, da nastere la doi gemeni, Romulus si Remus, care aruncati in Tevere, intr-un cos, din ordinul unchiului, au fost purtati de curenti pana la mal, sub un smochin, unde au fost alaptati d
e o lupoaica, pana cand au fost gasiti si crescuti de pastorul Fausolo si de sotia sa Acca Laurenzia. Deveniti adulti si aflandu-si accidental originile regale si, de uzurparea lui Amulio, l-au ucis urcand pe tron pe Numitore. Au decis sa fondeze un oras, unde Romulus delimita limitele pe Palatino, tragand brazdele corespondente viitoarelor ziduri inconjuratoare cu un plug tras de un bou alb si o vaca alba.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }