QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

10 setari ale contului de Facebook

10 setari ale contului de Facebook


Securitatea conturilor de Facebook a fost dezbatuta foarte intens in ultima perioada, insa cu toate acestea multi nu sunt interesati de aceste setari fie pentru ca nu se tem de furtul datelor personale, fie pentru ca pur si simplu nu stiu cum si de unde pot face acest lucru. Money.ro va prezinta un top facut de Mashable.com in care sunt prezentate cele mai importante zece setari pe care trebuie sa le faci pentru a-ti securiza contul de Facebook.


1. Sharing-ul pe Facebook


Deși poate parea complicat, este foarte important sa controlezi ceea ce publici și mai ales cui permiți sa-ți vizualizeze profilul. In aceasta privința Facebook ofera mai multe opțiuni, și anume: puteți imparți conținutul dumneavoastra cu “toata lumea”, cu “prietenii prietenilor” sau “doar cu prietenii”. In orice caz, trebuie sa știți și faptul ca puteți face setari care sa fie aplicabile doar pentru un anumit grup de persoane. De exemplu, numai prietenii apropiați va pot vedea toate fotografiile, in timp ce restul persoanelor pot accesa doar o parte din ele. Același lucru este valabil și in cazul informațiilor.
2. Confidențialitatea fotografiilor


Setarile pe care le poți face albumelor de pe Facebook pot fi inșelatoare, și asta pentru ca nu intotdeauna se aplica la toate fotografiile. Cu setarea de mai sus, poți decide confidențialitatea fiecarui album foto, inclusiv a fotografiei de perete (Wall Photo).


3. Verifica-ți locația


O alta setare importanta, dar care de cele mai multe ori trece neobservata, este cea care nu le poate permite prietenilor tai sa-ți modifice locația fara acordul tau.


4. Conectarea pe FacebookPe Facebook, setarile de confidențialitate sunt separate de cele de conectare. Pastrandu-le publice le vei permite celorlalți utilizatori care nu iți sunt prieteni sa vada date importante despre tine, cum ar fi: fotografia de profil, sexul, varsta, educația, orașul natal, etc.

Aceste setari pot influența și modul in care ești gasit pe Facebook. Atfel spus, cei care vor sa te gaseasca o pot face doar tastandu-ți numele? Permiți oricui sa te adauge ca prieten și sa-ți trimita mesaje?

De aici poți schimba toate elementele mai sus menționate. De exemplu, daca primești deseori mesaje de la necunoscuți, trebuie sa știi ca poți seta ca doar prietenii din lista proprie sa faca acest lucru. Totuși, tineți cont de faptul ca daca setați totul in cel mai strict mod posibil, nu veți mai putea fi gasit.


5. Aplicațiile pe care le folosițiAceasta este una din setarile dureros de minuțioase, pentru ca presupune editarea fiecarei aplicații pe care o folosești, fie prin eliminarea ei, fie prin editarea confidențialitații.

Va sugeram sa eliminați toate aplicațiile pe care nu le utilizați. Aveți grja sa le revizuiți pe fiecare in parte, și asta pentu ca exista o serie de aplicații care va apar pe Wall fara a va fi cerut permisiunea.
6. Personalizarea instanta
Personalizarea contului de Facebook cu diferite link-uri poate fi in esența chiar un lucru bun, insa țineți cont de faptul ca prin acest fel permiteți necunoscuților sa aibe acces la informatiile personale.

Utilizatorul poate alege sa renunțe la opțiunea de Instant Personalization pe site-urile partenere Facebook, dand click pe butonul de “No Thanks”, atunci cand sunteți intrebat de activarea acestei setari. Pentru a nu risca vizualizarea informațiilor tale de catre oricine, Facebook iți permite sa renunți la aceasta opțiune de pe toate site-urile aflate in colaborare cu rețeaua de socializare prin intermediul butonului “Permite personalizarea instanta pe toate site-urile partenere” .


7. Informațiile la care au acces prietenii tai


Aici setarile de confidențialitate ale Facebook sunt destul de complicate. Indiferent cat de stricte sunt setarile pe care le faci, datele proprii continua sa fie publice pentru un anumit grup de oameni, fie ei și prietenii cei mai apropiați. Indiferent ce imparți cu ei, asta nu inseamna ca sunt accesibile doar de catre acestia, mai ales daca setarile lor sunt foarte 'relaxate”. Pentru a va asigura ca nu vi se intampla acest lucru trebuie sa faceti setarea prezentata mai sus.


8. Cautarea publicaCand o persoana va cauta numele intr-un motor de cautare, aceasta poate foarte ușor sa va vizioneze profilul public. Daca nu vreți ca acest lucru sa se intample trebuie sa faceți modificarea de mai sus.


 9. Lista de prieteniDaca esti un utilizator tipic de Facebook, atunci cu siguranța ai in lista aproximativ 130 de prieteni și nu iți dorești sa imparți orice detaliu cu fiecare din ei.

In acest caz, este important sa știi ca iți poți imparți lista in mai multe grupuri: Membrii familiei, prieteni apropiați, parteneri de afaceri, etc. Aceste grupuri pot fi setate astfel incat fiecare grup sa poata vizualiza doar ceea ce tu iți doresti sa imparți cu ei. Realizarea acestor liste este destul de dificila, mai ales daca ai deja foarte mulți prieteni, insa odata ce le-ai setat, adaugarea prietenilor in fiecare categorie se realizeaza foarte ușor.

10. Activarea HTTPS
Ultima setare pe care o aducem in prim plan este una care are legatura mai mult cu securitatea decat cu confidențialitatea.

In incercarea de a proteja mai bine datele, Facebook a inceput de curand sa introduca un suport de tipul HTTPS. Cu toate ca aceasta setare incetinește puțin Facebook-ul, iar alte cateva aplicații nu mai funcționeaza, experții in securitate ai rețelei de socializare spun ca acest tip de server este esențial pentru securitatea online, indiferent de serviciile web accesate.

 Daca nu aveți inca disponibila aceasta setare, nu va faceți griji. Facebook a declarat faptul ca in saptamanile urmatoare aceasta va fi activa in toate țarile in care acesta este disponibil.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }