QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Schimbarea modului de afisare a ferestrei Windows ExplorerSchimbarea modului de afisare a ferestrei Windows Explorer


Comenzile din meniul View va permit in Windows Explorer sa schimbati modul in care sunt afisate informatiile in panoul All Folders si in panoul Contents Of. Puteti controla dimensiunea panourilor, prezenta barei cu instrumente sau a barei de stare si modul in care sunt afisate fisierele in panoul Contents Of.

Cand modificati parametrii modului de afisare a ferestrei Windows Explorer pentru a-l configura nevoilor voastre, Windows il memoreaza. Ei raman identici de fiecare data cand porniti Windows.Dimensionarea ferestrelor


Puteti sa schimbati modul in care sunt prezentate aceste doua panouri schimband spatiul alocat fiecaruia. Pentru a modifica distributia spatiului intre cele doua panouri, efectuati urmatorii pasi:

Intre cele doua panouri exista o linie verticala despartitoare. Plasand cursorul mouse-ului pe linia respectiva, acesta va lua forma unei sageti verticale scurte, cu doua varfuri;

Trageti linia in pozitia dorita. Aspectul ferestrei se va modifica in mod corespunzator.

Schimbarea aspectului listei de fisiere


In configuratia prestabilita, Windows Explorer nu prezinta decat denumirile de fisiere si pictogramele dosarelor. Puteti, totusi, sa modificati acest sistem de afisare pentru a avea pe ecran mai multe informatii despre fisiere, daca doriti. Meniul View va ofera patru optiuni pe care le puteti folosi pentru a personaliza modul de afisare a listei cu fisiere:

Afiseaza pictogramele marite.

Afiseaza pictogramele micsorate.

Afiseaza pictogramele pe coloane sub forma unei liste.

Afiseaza pictogramele pe coloane sub forma unei liste detaliate pe patru coloane: in prima coloana este afisat numele fisierelor si dosarelor, in a doua coloana este afisata marimea in octeti a fisierelor, in a treia coloana este afisat tipul fisierelor, iar in a patra coloana este afisata data si ora ultimei modificari a fisierelor sau dosarelor.

Controlarea ordinii de afisare


Pentru a modifica modul de ordonare a pictogramelor, executati urmatorii pasi:

Deschideti meniul View;

Pozitionati cursorul mouse-ului pe comanda Arrange Icons;

Selectati una din optiunile:

Ordoneaza dosarele si fisierele dupa nume;

Ordoneaza fisierele dupa tipul lor;

Ordoneaza fisierele dupa marimea lor, de la cel mai mic la cel mai mare;

Ordoneaza dosarele si fisierele cronologic, de la cel mai recent la cel mai vechi;

Daca optiunea este selectata, dosarele si fisierele sunt auto ordonate, ele nemai putand fi deplasate in interiorul ferestrei.

Utilizarea barei cu instrumente


Bara cu instrumente din Windows Explorer este foarte asemanatoare cu cea din fereastra My Computer. Daca nu aveti o bara cu instrumente in fereastra Windows Explorer, deschideti meniul View si selectati optiunea Toolbar pentru a o activa.

Majoritatea ferestrelor au bare cu instrumente, pe langa barele de meniuri. Barele cu instrumente au butoane pe care le puteti folosi ca pe niste comenzi rapide pentru executarea comenzilor din meniuri.

Puteti afla ce semnificatie are fiecare buton de pe bara cu instrumente plasand cursorul mouse-ului pe butonul dorit. Pe ecran va aparea o caseta continand denumirea butonului. Mutati cursorul mouse-ului de pe buton si caseta va disparea.

Butoanele barei cu instrumente din Windows Explorer sunt urmatoarele:

Up One Level revine la dosarul superior celui afisat in panoul Adress;Cut taie fisierul sau dosarul selectat si il pastreaza in memoria Clipboard;

Copy copiaza fisierul sau dosarul selectat in memoria Clipboard;

Paste lipeste fisierul sau dosarul taiat sau copiat in dosarul selectat;

Undo anuleaza operatia efectuata anterior asupra unui fisier sau dosar;

Delete sterge fisierul sau dosarul selectat;

Properties afiseaza proprietatile fisierului sau dosarului selectat;

Large Icons afiseaza pictogramele marite;

Small Icons afiseaza pictogramele micsorate;

List afiseaza pictogramele pe coloane sub forma unei liste;

Details afiseaza pictogramele detaliat pe patru coloane.


Afisarea barei de stare


Initial, este afisata bara de stare in partea inferioara a ferestrei Windows Explorer. Daca doriti sa ascundeti bara de stare, deschideti meniul View si selectati optiunea Status Bar (pentru a o dezactiva). Pentru a o reafisa, repetati succesiunea anterioara de comenzi.


Iesirea din Windows Explorer


Daca nu mai aveti intentia de a folosi Windows Explorer in perioada imediat urmatoare, ar fi bine sa-l inchideti, in loc sa il minimizati, pentru ca sistemul sa poata functiona eficient, cu suficienta memorie la dispozitie. Pentru a inchide Windows Explorer, puteti proceda intr-unul din urmatoarele moduri:

Deschideti meniul File si selectati optiunea Close;

Executati clic pe butonul Close ;

Executati dublu clic pe pictograma meniului de control.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }