QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Info - despre Word

WORD-este un procesor de texte si are facilitati incorporate care permit crearea si salvarea documentelor cu usurinta. MICROSOFT WORD este unul dintre cele mai puternice si folosite editore de texte. Acesta asigura functiunile elementare ale unui editor de texte, si anume :introducerea textului, stabilirea diferitelor tipuri de caractere, alinierea automata a textului, aranjarea textului in pagina, tiparirea textului.

FONTURI

Corp de litera inseamna un anumit stil si o anumita dimensiune a literei. Corpurile de litera sunt grupate in familii, care se numesc, de exemplu, Times Roman sau Courier si fiecare familie are un set propriu de dimensiuni masurate in numar de puncte pe ecran care, in general, sunt cuprinse intre 6 . 72, uneori chiar mai mari. (In cazul in care vrem sa aflam care este corespondenta, un inch are 72 de puncte).


Corpurile de litera, la fel ca si dimensiunile disponibile din calculator depind de modul in care am instalat interfata Windows si de imprimanta. Bara cu instrumente de lucru arata ce corp de litera utilizam in momentul prelucrarii si dimensiunea lui. Putem schimba corpul de litera sau dimensiunea lui, executand clic pe sageata indreptata in jos de langa numele corpului de litera sau a dimensiunii de pa bara cu instrumente de lucru. Meniurile derulante care apar afiseaza corpurile de litera sau dimensiunile disponibile. Selectam ceea ce dorim din lista pentru ca aceste atribute sa poata fi utilizate.
Putem schimba corpul de litera inainte de a incepe sa tastam textul sau dupa aceea. Pentru a schimba corpul de litera al textului existent, selectam textul respectiv si utilizam bara cu instrumente de lucru pentru aranjare in pagina pentru a-l schimba. O alta varianta ar fi sa selectam comanda Font (Corp de Litera) din meniul Format pentru a deschide caseta de dialog Font, in care putem face aceleasi tipuri de modificari. Un alt atribut al caracterelor este si culoarea.Pentru a schimba culoarea textului selectat se utilizeaza butonul FONT COLOR sau meniul FORMAT, FONT, FONT COLOR .

IMAGINI

O imagine grafica este un fel de poza, iar graficele realizate pe calculator sunt de fapt fisiere grafice speciale. Programul Word ne da posibilitatea sa utilizam fisiere grafice create cu alte programe cum ar fi: Lotus, AutoCAD, Windows Metafiles, Micrografx Designer si altele. Dar si programul Word are propriul set de lucrari grafice, numite ilustratii (clipart).


Pentru a include realizari grafice intr-un document Word pozitionam reperul de inserare acolo unde vrem sa inseram ilustratia. Deschidem meniul Insert si selectam comanda Picture (Imagine). Va aparea caseta de dialog Insert Picture (Insereaza Imagine). Executam clic pe caseta de validare Preview Picture (Vizualizare Imagine) pentru a pune un X in caseta, ceea ce ne da posibilitatea de a vedea imaginea inainte de a o insera.
Daca vrem sa folosim ilustratiile programului Word, le gasim in catalogul Winword - Clipart. Daca dorim sa inseram o imagine dintr-un fisier salvat de noi in alta parte pe disc sau pe discheta, localizam fisierul si il inseram. (O lucrare grafica dintr-un alt program trebuie sa fie salvata intr-un format cu care poate lucra programul Word). In caseta de liste numita File Name apare o lista de realizari grafice. Executam clic pe fisierul pe care il vrem si poza din el va aparea in caseta Preview. Acest lucru ne da posibilitatea de a parcurge toate ilustratiile pentru a gasi pe aceea care corespunde dorintelor noastre. Atunci cand executam clic pe butonul OK, caseta de dialog se inchide si ilustratia va aparea in document.
Odata ce am inserat o ilustratie in document, putem sa o selectam pentru a o redimensiona sau decupa. Executam clic pe ea si vor aparea in jurul ei opt patrate mici numite puncte de control pentru selectie. Indicam cu mousul spre unul din aceste puncte de control si indicatorul mousului se va transforma intr-o sageata bidirectionala. Tragem de punctul de control pentru a redimensiona ilustratia. Pentru a decupa ilustratia (ceea ce inseamna a arata numai o anumita portiune din ea), tinem apasata tasta Shift si tragem de punctul de control spre interiorul pozei.


Pentru a sterge o ilustratie, o selectam si apasam tasta Del. Pentru a muta sau copia o ilustratie, o selectam si folosim comenzile Cut si Copy din meniul Edit sau butoanele Cut si Copy de pe bara cu instrumente de lucru.
Programul Word are trei moduri de vizualizare in care poate fi afisat un document. Pana acum am fost in modul de vizualizare Normal, conditie prestabilita. In modul de vizualizare Normal, putem vedea pe ecran toate atributele speciale pe care le-am aplicat textului. Insa, unele aspecte din modul de aranjare in pagina sunt simplificate pentru a mari viteza de prelucrare (de exemplu antetele si notele de subsol nu sunt afisate in modul de vizualizare Normal). Pentru a vedea pagina exact asa cum va fi tiparita, va trebui sa comutam in modul de vizualizare Page Layout (Aranjare in Pagina).
Modul de vizualizare Page Layout este ideal pentru retusurile fine ale detaliilor sin compozitia paginii. Putem prelucra exact ca si cum am prelucra in modul de vizualizare Normal, dar in plus putem vedea antetele si notele de subsol si toate celelalte detalii pe care le-am incorporat in pagina. Pentru a vedea documentul in modul de vizualizare Page Layout, deschidem mai intai meniul View. Vom observa ca printre diferitele moduri de vizualizare afisate aici, unul are un semn in fata lui; semnul identifica modul de vizualizare curent. Pentru a schimba modul de vizualizare, selectam altul din lista. In acest caz selectam Page Layout.
Modul de vizualizare Page Layout poate sa incetineasca modul de lucru al calculatorului datorita muncii in plus depusa de calculator necesara pentru a putea sa ne afiseze fiecare detaliu din pagina. Din acest motiv, ar fi bine ar fi bine sa comutam inapoi in modul de vizualizare Normal de indata ce am terminat.
Putem schimba corpul de litera inainte de a incepe sa tastam textul sau dupa aceea. Pentru a schimba corpul de litera al textului existent, selectam textul respectiv si utilizam bara cu instrumente de lucru pentru aranjare in pagina pentru a-l schimba. O alta varianta ar fi sa selectam comanda Font (Corp de Litera) din meniul Format pentru a deschide caseta de dialog Font, in care putem face aceleasi tipuri de modificari.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }