QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Instruirea la distanta prin internetINSTRUIREA LA DISTANTA PRIN INTERNET1. Servicii Internet


Internet ofera o serie de servicii diferite intre ele si care sunt prezentate in continuare: Telnet, FTP, IRC, Internet Phone, Internet Fax, WWW (World Wide Web), E-mail, Liste de distribuire (Listservs), Stiri USENET.
2. Utilizarea WWW in invatarea asistata de calculator

In ultimul deceniu, in domeniul retelelor si telecomunicatiilor s-a observat un proces semnificativ in aria tehnologiei Internet si a tehnologiei informatiei si comunicarii (ICT) - mai ales in evolutia Internetului. Cadrele didactice au fost indrumate sa observe potentialul Internetului si World Wide Web-ului (WWW) in particular. Internetul si calculatoarele formeaza o echipa puternica a carei perspectiva s-a dezvoltat imbucurator si care va avea un impact revolutionar asupra predarii si invatarii. Este corect sa afirmam ca Web a redefinit notiunea de predare alternativa (alternative delivery) [7]. Un termen semnificativ este invatamantul bazat pe Web (web based-learning). Resursele principale pentru invatamantul bazat pe Web sunt bineinteles site-urile Web. Implicarea consta in faptul ca cei care invata pot sa-si completeze un curs, avand interactiune minima cu profesorul.

In timp ce cursurile bazate pe Web nu sunt noi, ele sunt totusi insuficient dezvoltate. Cursurile care implica tehnologii bazate pe Web pentru predarea tehnologiei sunt si mai putin comune si sunt frecventate de un set unic de provocari si probleme.

Unii ar identifica o varietate notabila si anume invatarea indirecta - prin Web (Web mediated learning). Cu aceasta solutie, site-ul Web ramane resursa principala, dar instructorii trebuie sa-si asume o responsabilitate mai mare (ca in Web based learning).

Cresterea numarului de calculatoare personale si marirea Web-ului international (World Wide Web) la jumatatea anilor `90 a dat nastere sistemului de antrenament bazat pe Web (Web-Based Training, WBT). Cursurile trimise on-line prin WWW se adreseaza problemelor cu care se confrunta productia traditionala de CD-ROM. Limba din hypertext (Hypertext Markup Language, HTML), ca "lingua franca" a unui cuprins on-line a devenit un depozit de date obisnuit si ofera structuri de constructie semantice pentru a lega mai multe module de continut datorita capacitatii hypertextului. [9] Navigarea in noile versiuni nu poate fi redusa la mentinerea unei singure versiuni pastrata intr-un server Web care centralizeaza datele. Conexiunea in retea dintre calculatorul celui care invata si serverul Web al cursului ofera noi posibilitati pentru folosirea continutului si pentru progresul utilizatorului.

Din nefericire, asa cum s-a dovedit mai tarziu, HTML duce lipsa de multe facilitati functionale pentru a implini multe dintre nevoile educatorilor on-line. [9]

In primul rand studentii trebuie sa se acomodeze cu folosirea diferitelor obiecte de cautare si apoi sa le foloseasca si sa capete informatii care se refera la tema de curs.


Instrumente pentru dezvoltarea de aplicatii IAC in Internet

WWW-ul s-a dezvoltat pornind de la limbajul HTML. Acesta a fost primul instrument pentru dezvoltarea de aplicatii Internet fiind un limbaj interpretat de catre browser-e. Au urmat cu timpul o serie de alte unelte dezvoltate de diverse firme si care au cunoscut o larga raspandire.

Limbajul HTML   

Limbajul HTML (HyperText Markup Language) este un limbaj descriptiv folosit pentru transmiterea informatiilor in reteaua Internet (serviciul World Wide Web). Limbajul HTML are ca element caracteristic folosirea hiperlegaturilor (cuvinte si/sau imagini, evidentiate sau subliniate in documentele Web, care ascund de fapt legaturi catre alte documente HTML sau spre alte paragrafe din documentul curent). [9]


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }