QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Implementarea bibliotecilor in JAVAPutem suprascrie aceste metode atunci cand comportamentul lor implicit nu satisface cerintele programului. Urmatoarele metode pot fi supraincarcate:

 * MERGEFORMAT 

public boolean equals(Object obj); public String toString();

public final native int hashCode(); protected native Object clone();

protected void finalize(); * MERGEFORMAT 

      Obs: obiectele de tip array permit de asemenea suprascrierea acestor metode.
      Trei dintre aceste metode sunt publice si pot fi suprascrise de orice instante obiect, in timp ce doua metode sunt protejate si din acest motiv trebuie declarate publice in momentul in care sunt suprascrise. Vom analiza pe rand aceste metode:boolean equals(Object obj)

      Metoda folosita pentru a compara doua obiecte (obiectul pentru care se apeleaza metoda si obiectul transmis ca parametru). Metoda implicita oferita de clasa Object returneaza true daca cele doua obiecte reprezinta de fapt acelasi obiect, folosindu-se operatorul == . Ramane in sarcina programatorului sa decida cum se compara doua obiecte ale aceleeasi clase.
      Documentatia JDK defineste un set riguros de reguli ce trebuie avute in vedere atunci cand se doreste stabilirea egalitatii intre boua obiecte. Metoda equals implementeaza o relatie de echivalenta:
Este reflexiva ;
Este simetrica;
Este tranzitiva;
String toString()
      Metoda returneaza o reprezentare de tip String pentru obiectul care o apeleaza. Implicit returneaza un Sring sub forma:
      ClassName @ 1cc7a0, adica numele clasei urmat de caracterul @ si apoi o valoare in hexa a codului hash. Pentru a genera o reprezentare mult mai utila putem supraincarca acesta metoda si returna orice String care sa ne ofere informatii despre obiect.

int hashCode()

      Un hash cod este o valoare intreaga ce reprezinta intreaga valoare a unui obiect. Codurile hash sunt folosite drept chei in tabelele de dispersie asa cum este implementata clasa HashTable din pachetul java.util. Versiunea implicita a metodei va incerca sa genereze un cod pentru fiecare obiect dar se poate ca la un moment dat sa genereze valori diferite pentru un acelasi obiect. Daca se intampla acest lucru atunci trebuie sa suprascriem metoda pentru a implementa o noua functie de dispersie (hash function) care va genera codurile hash corecte.


      De fiecare data cand este invocata metoda hashCode asupra aceluiasi obiect ea trebuie sa returneze in mod constant aceeasi valoare intreaga. Daca doua obiecte sunt egale conform metodei equals, atunci apeland metoda hashCode pentru fiecare din cele doua obiecte trebuie sa obtinem acceasi valoare intreaga.
      Programatorii se bazeaza de obicei pe implementarea implicita a metodei hashCode decat sa implementeze o noua versiune (ceea ce poate duce la o munca destul de dificila).

object clone()

      Metoda va crea o copie a obiectului. Implicit doar obiectul curent este copiat si nu si celelalte obiecte spre care acesta poate avea referinte. Valorile primitive in Java sunt intotdeauna copiate. Metoda suprascrisa trebuie declarata public. Daca un obiect nu poate fi clonat va fi aruncata exceptia : CloneNotSupportedException.

void finalize()

      Acesta metoda este apelata automat de colectorul de gunoaie (garbage collector) cand un obiect nu mai este referentiat si poate fi sters din memorie. Varianta implicita nu contine nici o instructiune in corpul metodei. Colectorul de gunoaie poate rula oricand, astfel incat nu se poate determina cu exactitate cand va fi apelata metoda finalize. Putem supraincarca acesta metoda in cazul in care de exemplu anumite date trebuie salvate intr-un fisier inainte de a fi pierdute sau o conexiune pe retea trebuie inchisa.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }