QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente informatica

HardwareAvantajul pe care il aduc aceste porturi este faptul ca ele nu se limiteaza doar la memoria placii video, ci la intreaga memorie RAM a calculatorului in cazul in care memoria placi video nu este indeajuns.Spre deosebire de PCI,in cazul AG-ului distanta dintre pini este foarte mica. Niciodata nu vom intalni mai mult de un Port AGP pe o placa de baza.AGP-ul poate avea o viteza de la 1x pana la 4x sau chiar mai mult.

d)Sloturile ISA. Sunt sloturile cele mai putin folosite in ca drul unui calculator. In aceste porturi se pun placile care nu au cerinte mari, cum ar fi:placile de radio si unele placi de retea. Pe placile de baza mai noi acestea dispar lasand locul PCI-ului.
2)Procesorul
a)Tipul microprocesorului
Defineste apartenenta acestuia la o familie de procesore ce au caracteristici comune.Piata este dominata de 2 mari famili de procesoare.
- Intel ~ folosite la calculatoarele IBM-PC realizate sau de alte firme.
- Motorola ~ folosite de calculatoarele realizate de firma APPLE.
Cele 2 tipuri de procesore nu sunt compatibile intre ele.

b)Frecventa de lucru
Este frecventa de tact a ceasului. Ea se masoara in MHZ adica in milioane de impulsuri pe secunda (33Mhz- 1,9 Ghz)
Viteza de lucru mai este data si de numarul de octeti care pot fi prelucrati la u moment dat de procesor.(8 - 64 biti)
Toate aceste elemente determina viteza de lucru a PC-ului. Viteza se masoara in milioane de instructiuni pe secunda (MIPS) Un PC performant are o viteza de 2-20 MIPS
Pe calculatoarele Intel se intalnesc procesore de forma 80x86 unde x = 0,1,2,3,4,5,6.

3)Memoria interna
- se intalnest sub forma unor DIMM-uri care se conecteaza in socketul special care este reprezentat in schema de pe prima pagina. Este de doua feluri:
a)RAM(Random Acces Memory) Este o memorie din care se poate citii si pe care se poate scrie. Ca si procesorul si memorile au o anumita viteza(66, 100, 133Mhz ..) Exista mai multe tipuri de memorie RAM: - EDO care are 32 de pini
-SDRAM care are 72 de pini
- RDRAM si DDRAM care sunt deasmenea pe 72 de pini dar au viteze de pana la 2400 MHZ.
b)ROM(Read Only Memory).

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }