QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Acrobat Reader

1.Introducere
Dintre toate programele de pe piata numai Acrobat i-si merita numele pe deplin. Doar el lucreaza pe citeva nivele. El nu numai propune vizualizarea flexibila si libera a continutului documentului fara importanta in care program textual a fost creat, dar si cu abilitate timp de 10 ani de activitate a schimbat mai multe roluri si a raspuns unui numar mare de cerinte ca oricare alta programa timp de 20 ani. Fiecare din cele 5 versii ale Acrobatului a fost facuta pentru piata si pentru scopurile ce erau actuale la acel moment in industria poligrafica. In toti acesti ani Acrobatul de minune se descurca cu atingerea scopului sau: vizualizarea si tiparul documentelor de-a intregul sau pe parti. Pentru a intelege de ce Acrobatul propune un amestec specific de posibilitati, trebuie de aflat cite ceva despre evolutia programului in istoria editoriala. Timp de multi ani Adobe are rolul de lider in crearea bazei de programe pentru poligrafie. Printre altele a fost creat Acrobatul (denumirea sa initiala a fost Carousel) pentru rezolvarea problemelor in lumea corporativa. In 1993 a fost lansat pe piata Acrobatul. In acel timp companiile si firmele creau documente in mai multe programe textuale, in special in Microsoft Word, Excel, si Power Point. Desigur se foloseau programe pentru lucru cu textul , table electronice. Problema la lansarea documentelor era urmatoarea : pentru a fi sigur in pastrarea documentelor, amplasarea graficilor si altele trebuia de scos la imprimanta si transmis copii ale documentelor in locul transmiterii versiunii electronice. De a face schimb de versii electronice era nesigur , fiindca creatorii documentelor nu aveau idei despre computatoarele celor ce vor primi documentele: sistema de operare , programele folosite , srifturile , posibilitatile de culoare a monitorului.


Si iata ca apare Adobe Acrobat .De fapt apare nu numai el. Printre alti pretendenti la coroana documentului transportabil pe arena apare compania Common Ground .Aceasta are loc fiindca la inceputul anilor 90 parea serios mitul despre transportul electronic a documentelor fara a folosi hirtia. Multi presupuneau ca cresterea Internetului va duce la inlaturarea hirtiei. File-urile formatului PDF (Portable Document Format ) de la Adobe au facut un pas gigantic in intimpinarea realizarii ofisului fara hirtie.


2.Istoria dezvoltarii programului:

Acrobat 1.0 Acrobat 2.0 Acrobat 3.0 Acrobat 4.0 Acrobat 5.0

Anul producerii 1993 1994 1996 1999 2001

Posibilitati de na- trimiteri trimiteri sustinerea s-a marit este posi-
vigare si structura interioare. Exterioare si formelor numarul de bila ex-
teme. Interactive. pagini (pina portarea
elemente la 200 pe in RTF
multimedia. 200 de si forma-
posibilitati diuimi. tarea
de cautare in introduce- textului
document. rea de bilete pe ecran.
portabile a sustine-


scopurilor. rea date-
lor XML.

Culoarea sustinerea sustinerea culoarea nu lucru cu arhivarea
SMYK. culorilor ce- depinde de culoarea pe culorii
rute prin utilaj. baza ICC. DeviceN.
prologue.eps. sustinerea Lucru cu
deplina a culoarea
culorilor la acelasi
cerute. nivel cu
alte pro-
grame
Adobe.
Srifturi plasarea instalarea este adau- este ada-
srifturilor srifturilor ugat sustine- ugata sus-
Type 1 si (subset rea de srif- tinerea


TryeType. fonts). turi de doi OpenType.
baiti.

Lucru cu rastru,functia transparen-
Imaginea de transmitere, ta.
generarea ne- semitonuri.
grului , instruc- compresia
ii si UCR. JBIG 2.
este adaugat exportul
downsampling. imaginii in
JPEG sau
alte forma-
te.
3.Posibilitati de baza
Adobe Acrobat Reader iti permite sa vizualizezi, sa navighezi si sa tiparesti documente in format PDF. Contine un plugin ActiveX pentru integrare in Internet Explorer sau Netscape Navigator. Aceasta versiune propune salvarea fisierelor luate cu navigatorul de Web, icoane drag-and-drop, suport pentru grafica sub Adobe Illustrator 9.0, compatibilitate cu versiunile precedente ale Acrobat Reader, o mai buna afisare a textului pe ecranele LCD cu noua tehnologie Adobe CoolType.
4.Crearea rapida a PDF formatelor

• Transforma orice document in PDF format, care foarte bine arata srifturile, culorile si ilustratiile si formatarea documentului de baza.
• Pentu transformarea rapida este deajuns a-l trage in fereastra Adobe Acrobat.
• Optiunea ‘create adobe PFD’ din meniul file sau in panelul de instrumente permite automat instalarea Adobe Acrobat in Mcrosoft Word , Excel si Pover Point.
• Optimizarea automata a documentului pentru iesirea la tipar la printer obisnuit , la printer professional pentru a primi o publicatie mai calitativa sau publicare pe web.
• Posibilitatea Paper Capture permit transformarea dacumentului scanat direct in formatul PFD.
• Includerea PFD – pagini, luate din mai multe locuri intr-un singur document.
• Posibilitatea de a crea descrieri succite a foilor cu posibilitatea de a le redacta mai apoi.
• Posibilitatea de a crea o copie exacta a formei PDF , ca si pe foaie , insa cu posibilitatea de a o complecta cu butoane , blocuri de text si ferestre. Utilizatorii Acrobat Reader pot sa complecteze aceste forme si sa le trimita prin internet , iar utilizatorii Adobe Acrobat 4.0 pot sa-i pastreze pe disc pentru a fi apoi comlectata si transmisa la timpul convenabil.
• Cu ajutorul obtiunii Web Capture se poate de creat PDF – versii a foii Web sau serverului pentru vizualizare sau imprimare in regim off-line.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }