QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente informatica

CD DE CITIRE ŞI SCRIERECD DE CITIRE SI SCRIERE

Diferente intre discurile CD-R/CD-RW si CD standard

Principala diferenta fizica dintre aceste doua tipuri de discuri si CD-ul standard (audio sau CD-ROM) este ca acesta din urma nu are strat de imprimare / inregistrare ; informatia este in mod permanent inregistrata in stratul de culoare argintie . Comparate cu CD-ul standard , CD-R-ul si CD-RW -ul au o suprafata amplasata deasupra , suprafata ce este folosita pentru a selecta datele in vederea procesului de inregistrare , dupa care le divide in doua parti :
-o parte cuprinde suprafata memoriei program ce contine la randul ei numarul de titluri inregistrate , modul lor de ascultare si punctele de oprire ;


-cealalta parte cuprinde suprafata de program de control , ce este folosita de CDR-ule870 pentru a controla energia de laser solicitata prin mijloace concise la o proba de inregistrare . Acest control este necesar pentru a permite producerea de tolerante intre discurile individuale , variatiile de temperatura , etc. .De asemenea acest control initial ( OPC) optimizeaza energia de laser ceruta in cursul inregistrarii . Vezi figura 1,2 si 3 .


Discurile CD-R si CD-RW

Atat CD-R-ul cat si CD-RW-ul au aceeasi structura de baza , dar cu diferente semnificative de detaliu . Discul CD-R-ul are un strat de culoare pentru inregistrare , cu o reflectivitate de 40-70% , in timp ce CD-RW-ul are o faza de transformare a stratului de culoare pentru inregistrare cu o reflectivitate de 15-25 % . Ambele discuri au un strat aditional de culoare : galben pentru CD-R , si argintiu pentru CD-RW .
Ambele tipuri de discuri au o structura elicoidala spre partea audio ce se tipareste/inscrie in timpul procesului de inregistrare . Aceasta parte are o latime de 0.6 mm. si o inaltime de 1.6 mm. . Totodata mai are si o o usoara deviere suprapusa de 0.3 mm. la o frecventa de 22.05kHz.. Vezi figura 5 .


Frecventa deviatiei sinusoidale este folosita de viteza de rotatie de control la inregistrare.Frecventa de afisare de pe disc este in mod constant monitorizata , iar viteza este ajustata atat cat este nevoie pentru a mentine frecventa la 22.05 kHz. . Aditional este aplicata o
Mdulatie de frecventa de 1 kHz. pentru a alimenta inregistrarea cu un timp de referinta . Vezi figura 5 .

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }