QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

FKAEE Implementation

Structura aplicatiei pe module este dupa cum urmeaza (in ordinea in care apar in bara de unelte principala):
• modulul pentru administrarea Domeniilor de discurs
• modulul pentru administrarea Multimilor fuzzy
• modulul pentru administrarea Numerelor fuzzy
• modulul pentru administrarea Modificatorilor lingvistici
• modulele pentru administrarea Cuantificatorilor si Operatorilor lingvistici nu au fost implementate in aceasta versiune
• modulul pentru Evaluarea de Expresii Fuzzy
• modulul pentru Descrierea contextului


Inainte de a trece la descrierea fiecarui modul, tin sa fac unele precizari cu privire la elementele independente de mediul Visual Basic care au fost folosite in dezvoltarea aplicatiei.Este vorba de baza de cunostinte care in fapt este o baza de date relationala proiectata folosind Microsoft Access’97.
Atentie! Pentru a aduce modificari in structura bazei de cunostinte dar care sa nu-i afecteze functionalitatea, vor trebui ca relatiile sa fie pastrate avand structura curenta, bineinteles aceasta se refera si la tipul campurilor, indecsi, samd. Deci, este bine ca eventualele modificari ale bazei de date MSAccess sa se limiteze doar la adaugari la structura. Este absolut necesar sa nu se faca conversia bazei de date de la versiunea Access’97 la o alta versiune tot in scopul de a nu afecta functionalitatea.

O alta observatie este faptul ca baza de cunostinte, chiar daca are extensia CKB (Context KnowledgeBase), aceasta este recunoscuta ca si structura de catre MSAccess’97.

Consider necesar sa fac unele precizari in legatura cu modul de reprezentare interna a multimilor fuzzy continui si discrete:
 multimile fuzzy continui ca si reprezentare a functiei de apartenenta, s-a ales ca in baza de date sa se reprezinte fiecare pereche cheie (valoare, grad) pentru specificarea punctelor din grafic pentru delimitarea elementelor corespunzatoare: nucleu si zone de imprecizie
 multimile fuzzy discrete sunt reprezentate in baza de date in tabela corespunzatoare prin perechea (valoare, grad). Pentru valoare este specificat codul elementului in relatie cu elementul declarat ca si element discret in tabela pentru elemente discrete ale domeniilor.

Pentru detalii, consultati baza de date folosind MSAccess’97. Veti gasi acolo explicatii detaliate privind utilitatea fiecarei tabele respectiv camp in parte.

Revenind la implementarea modulelor aplicatiei, in continuare sunt descrise cateva elemente comune tuturor modulelor:
- fiecare modul in parte ale la baza o ferestra (FORMular in VBasic), ca si interfata de dialog cu utilizatorul. De notat este faptul ca cea mai mare parte a codului este scris “in spatele” obiectelor grafice ca raspuns la interactiunea utilizatorului cu acestea (control dirijat de evenimente).
- fiecare modul, are implementata o metoda de regasire a informatiilor si actualizarea proprietatilor obiectelor grafice (Ex: actualizarea listei cu domeniile definite in contextul curent).
- fiecare modul are implementate metode pentru modificarea datelor existente corespunzatoare fiecarui element caracteristic conceptelor folosite (termenul lingvistic folosit pentru specificarea unei multimi fuzzy, limitele absolute sau relative ale unui domeniu de discurs, samd).
- fiecare modul are implementate metode pentru actualizarea informatiilor din baza de cunostinte (salvarea informatiilor referitoare la elementele descrise, modificate, samd).
- in caz de necesitate, o fereastra (formular) poate deschide alt formular pentru a putea reprezenta informatiile referitoare la anumite elemente (cazul proprietatilor multimilor fuzzy), sau dupa caz, extinderea formularului (modulul pentru domenii, numere fuzzy, modificatori, samd).
- majoritatea modulelor au o bara de instrumente pentru accesarea functiilor de administrare a elementelor pe care le gestioneaza.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }