QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Cercetari operationale

Structura de multimi a unui sistem in abordare statica si in abordare dinamica
Ansamblul fluxurilor primite de la alte sisteme reprezinta vectorul intrarilor in sistem, iar ansamblul fluxurilor dirijate catre alte sisteme formeaza vectorul iesirilor din sistem. Pentru fiecare sistem cibernetio-economic se distinge un comportament intern si altul exterior strans corelate intre ele si care formeaza comportamentul de ansamblu al sistemului. “Sistemul real” reprezinta sistemul perceput cu simturile omului. “Modelul real” reprezinta sistemul real inlocuit si care corespunde, in principiu, cerintelor sistemului real initial. “Modelul abstract” realizeaza trecerea de la “sistemul real” la “modelul real”, el reprodue sistemul real prin descompunerea sistemului in parti componente elementare si stabileste legaturile dintre acestea.Concepte clasificari
Conceptul de “model” este relativ nou in comparatie cu metoda modelarii, care a aparut odata cu preocuparea oamenilor pentru cunoasterea stiintifica. Termenul a fost preluat de tehnicieni, de la matemeticieni si apoi de analisti de sistem, pentru a fi utilizat in procesele din economie.
Putem spune ca modelul este o reprezentare izomorfa a realitatii, care ofera o imagine intuitiva, dar riguroasa in sensul structurii logice a fenomenului studiat, si permite descoperirea unor legaturi si legitati greu de stabilit pe alte cai.
Principalele criterii pe baza carora facem gruparea modelelor economico-matematice sunt: 1.In functie de sfera de reflectare a problematicii economice: - modele macroeconomice, modele mezoeconomice, modele microeconomice. 2.In functie de domeniul de provenienta si conceptie: - modele cibernetico-economice; - modele econometrice; -modele ale cercetarii operationale; - modele din teoria deciziei; -modele de simulare; -modele de marketing. 3.In funtie de caracterul variabilelor: -modele deterministe; -modele stochastice/probabilistice. 4. In funcrie de factorul de timp: -modele statice; -modele dinamice. 5.In functie de orizontul de timp considerat: -modele discrete-secventiale; -modele continue; 6. In functie de structura proceselor reflectate: -modele cu profil tehnologic; -modele informational-decizionale; -modele ale relatiilor umane; -modele informatice. In cadrul fiecarei grupe modelele sunt: descriptive (care realizeaza o cunoastere directa a intreprinderii si reprezinta, de regula, o simplificare a realitatii) si normative (permit obtinerea unui comportament viitor, dorit de catre factorii de decizie.


ELEMENTE DE LOGICA FORMALA
Logica matematica introduce si utilizeaza forme logice si calcule logice in scopul deducerii legilor gandirii corecte si aplicarii acestora in construirea de rationamente corecte. Logica formala este componenta a logicii matematice in care variabilele logice sunt propozitii.LOCUL ACTIVITATII DE MODELARE IN ANALIZA DE SISTEM
Conceptele de sistem Intreprinderea ca sistem este alcatuita dintr-un nr mare de elemente: resurse umane, resurse materiale(utilaje, materii prime, materiale), resurse financiare. In aceste elemente care pot fi grupate dupa 2 anumite criterii, exista o serie de relatii si legaturi, conexiuni cauzale sau functionale.
Sistemul cibernetic al intreprinderii industriale, cuprinde in principal: sistemul productiei, constand din ansamblul mijloacelor de productie, masini, utilaje si instalatii, tehnologiilede fabricatie si forta de munca; sistemul informational-decizional, ce include procesele de culegere, transmitere, prelucrare si conservare a informatiei, procesele de luare a deciziilor la toate nivelurile si sistemul stucturii umane, care cuprinde procesele de motivare individuala a actiunii lucratorilor, relatiile complexe intre acestia. Cunoasterea intreprinderii ca sistem este determinata de modul cum relatiile dintre elemente si insesi elementele sistemului variaza in timp.
Principalele susbsistemuri la niv unei intrep sunt: - conducere, coordonare si control la niv intrep; - studiul pietei; - cercetare-dezvoltare; - protectia muncii; - investitii; -probleme juridice; -reparatii; -personal, salarii, invatamant; -evidenta contabila; -programarea operativa; -transporturi.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }