QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente informatica

Refererat semestrul 2 WORD fara pozeLa capatul din dreapta al acestei bare exista butoanele pentru minimizare, restaurare precum si cel de inchidere a programului
butonul de minimizare, cu ajutorul acestuia putem ascunde
temporar documentul pentru a-l transforma intr-o pictograma pe bara de sarcini. Pentru a reveni in Word se executa clic pe butonul Microsoft Word de pe bara din partea inferioara a ecranului.
butonul de restaurare sau de maximizare foloseste pentru marirea
ferestrei programului Word pe intregul ecran sau pentru a o readuce la dimensiunile initiale
- butonul close foloseste pentru a parasi programul Word
bara de derulare verticala este acea bara cu ajutorul careia ne


putem deplasa in cadrul documentului pe verticala
bara de stare unde Word afiseaza informatii despre document si
starea tastelor de blocare de pe tastatura
bara de derulare orizontala este acea bara cu ajutorul careia ne
putem deplasa in cadrul documentului pe orizontala
spatiul de lucru unde este afisat documentul propriu zis unde
putem introduce si prelucra textul
bara de formatare
bara standard
bara de meniuri unde sunt prezentate titlurile meniurilor care
permit accesul la comenzile meniurilor din Word
In Word pentru a comunica programului actiunile ce dorim sa fie executate trebuiesc date comenzi. Majoritatea comenzilor din Word pot fi emise fie folosind meniurile, fie barele de instrumente.
Pentru a selecta o comanda din meniuri:
trebuie deschis un meniu executind clic pe titlul lui de pe bara cu meniuri. Putem deschide un nou meniu si apasind simultan tastele ALT si tasta corespunzatoare literei subliniate din titlul meniului. Un exemplu simplu ar fi ALT+F care deschide meniul File
dupa deschiderea meniului, executam clic pe comanda dorita, sau apasam litera subliniata din numele comenzii
In cazul in care ne razgindim in executarea unei comenzi din meniu se
apasa tasta ESC de doua ori sau se executa clic undeva in afara meniului pentru a-l inchide, fara sa facem nici un fel de selectie.
Partile componente ale unui meniu sunt:
butonul, in cazul in care comanda din meniu are un buton care este
corespondent pe bara cu instrumente, acesta este afisat in dreptul comenzii respective din meniu
elipsa arata ca respectiva comanda duce la o caseta de dialog
sageata de subdomeniu arata ca respectiva comanda duce la un alt
meniu care poarta denumirea de submeniu
tasta de comanda rapida indica tastele pe care le putem folosi
pentru a selecta comanda din meniu cu ajutorul tastaturii.
In acelasi timp se pot folosi tastele de comenzi rapide pentru a selecta anumite comenzi fara sa folosim meniurile. Tastele de comenzi rapide sunt afisate in meniu in dreptul comenzii corespunzatoare. Un exemplu ar fi CTRL+O care este comanda prescurtata a Open, un alt exemplu ar mai fi CTRL+C care este echivalentul tastei Copy sau CTRL+V care este cel pentru Paste. Astfel se obtin aceleasi comezi fara apasarea butonului Open, Copy, Paste etc.
In cazul in care dorim sa folosim barele cu instrumente, executam clic cu mouse-ul pe butonul dorit. Acestea au simboluri care ajuta utilizatorul la o indentificare mai usoara a functiei fiecaruia. In cazul in care utilizatorul uita ce reprezinta un buton trebuie doar sa plaseze mouse-ul pe unul dintre simboluri si sa-l mentina deasupra acestuia timp de citeva secunde fara a executa clic. Word va afisa o caseta de tipul Screen Tip in dreptul butonului indicind functia acestuia.
Multe dintre comezile programului Word au ca rezultat deschiderea unei casete de dialog. Word foloseste casetele de dialog pentru a obtine informatii suplimentare necesare pentru executarea unei comenzi. Fiecare caseta de dialog este diferita, dar ele folosesc aceleasi elemente de baza.
Intr-o caseta de dialog prin apasarea tastei TAB ne putem deplasa de la un element la altul, iar pentru a ne muta inapoi apasam tasta Shift+Tab. Pentru a-l selecta, executam clic pe un element, sau putem apasa tasta ALT plus litera subliniata. In cazul in care nu dorim sa executam nimic din caseta de dialog apasam tasta Enter sau executam clic pe butonul Ok pentru a accepta datele introduse si a executa comanda. Prin executarea de clic pe butonul Cancel sau prin apasarea tastei Esc se paraseste caseta de dialog fara a executa nici o comanda.
Aplicatia Word afiseaza o liniuta care clipeste in spatiul de lucru, acesta reprezinta cursorul sau mai bine spus punctul de inserare care indica locul in care va fi introdus textul in document si in locul in care vor fi executate anumite operatiuni de editare. Pentru a putea introduce un text se foloseste tastatura. La sfirsitul rindului nu trebuie apasata tasta Enter - Word va imparti in mod automat textul pe rinduri, atunci cind acesta ajunge la marginea din dreapta. Nu vom apasa pe tasta Enter decit in cazul in care dorim inceperea unui nou paragraf.
In cazul in care facem greseli de scriere acestea pot fi corectate prin apasarea tastei Backspace pentru caracterele care se afla in stinga cursorului si prin apasarea tastei Del pentru caracterele care se afla in dreapta cursorului. De asemenea putem misca cursorul pentru a adauga si edita texte in diferite locuri din document. In acest mod pentru a deplasa cursorul in orice loc vizibil executam un clic in locul respectiv; pentru a deplasa cursorul un caracter la dreapta sau la stinga apasam tasta corespunzatoare cu sageata spre dreapta sau spre stinga; pentru a deplasa un rind in sus sau in jos apasam cu sageata in sus sau in jos; pentru a-l misca la inceputul sau la sfirsitul unui rind se apasa tastele Home sau End; iar pentru a-l deplasa la sfirsitul documentului se apasa tastele Ctrl si Home sau End.
Pentru a iesi din programul Word avem mai multe posibilitati de inchidere a acestuia, chiar daca toate acestea au acelasi rezultat:
se executa clic pe File si Exit
se apasa tastele Alt+F4
se executa clic pe butonul Close( x-ul din dreapta sus a programului) chiar pe bara de titlu.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }