QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Elaborarea unei prezentari utilizand powerpointELABORAREA UNEI PREZENTARI UTILIZAND POWERPOINT


Prezentarea este o expunere coerenta, organizata dupa un plan prestabilit, destinata transmiterii unor informatii legate de o tema data catre un anumit public.


Prezentarea este realizata eficient tinand cont de urmatorii factori :
cunoasterea cadrului in care va fi realizata

adaptarea la tipul auditoriului

pregatirea temeinica a prezentarii prin organizarea continutului in conformitate cu un plan bine structurat, care sa cuprinda obiective clare, enuntate corect si concis, intr-o maniera profesionista

utilizarea unor mijloace adecvate de sensibilizare a publicului, de captare si mentinere a interesului acestuia pe toata durata prezentarii.


Cu ajutorul aplicatiei PowerPoint se pot crea o prezentare care contine text, imagini, grafica, efecte de animatie si sunet. Prezentarea obtinuta poate fi sustinuta si pe suport imprimat (foi de hartie obisnuite, folii transparente pentru retroproiectore).


Prezentarea pe suport imprimat nu difera prea mult de un material cuprins intr-o carte, o brosura sau un pliant publicitar, prezentarile electronice sunt considerate a fi mai sugestive, mai atractive si au un impact crescut asupra publicului. Prezentarile astfel concepute pot fi sustinute pe un calculator sau pe mai multe calculatoare, legate in retea, imaginile se pot succeda pe monitor automat, dupa o schema impusa, sau pot fi introduse la comanda (prin clic de mouse) intr-un anumit moment al unei expuneri orale. O modalitate moderna, foarte des utilizata la nivelul unor institutii de invatamant, o constituie prezentarea materialelor prin proiectii pe un ecran.


Pentru inceput, ca in cazul oricarui proiect, este necesara realizarea unei schite de continut, pe hartie sau prin intermediul unui procesor de texte. Se pot folosi: un scanner, o camera foto pentru a capta imaginile folosite in proiect. Scanner-ul se poate utiliza pentru a capta, a prelucra (mari/micsora, roti sau decupa) fotografiile, imagini, pliante si apoi pot fi introduse in calculator.


La o prezentare pe langa text si grafica se poate si o imbinare Multimedia (sunet si animatie). Pentru a putea realiza aceasta asociere, calculatorul folosit trebuie sa fie dotat cu echipamente specifice: monitor cu rezolutie inalta, memorie video de capacitate mare, procesor puternic, unitate de CD, placa de sunet, difuzoare.

Mod de lucru - consideram ca a fost instalat pachetul de programe Microsoft Office in computerul dumneavoastra; lansarea in executie a aplicatiei PowerPoint se face astfel:

Start All Programs Microsoft Office Microsoft Office PowerPoint

Se executa dublu clic pe simbolul grafic corespunzator si va fi afisat automat un diapozitiv; de regula, primul diapozitiv al prezentarii contine titlul acesteia si un eventual subtitlu, fiind usor de inserat text, urmarind instructiunile din diapozitiv.


Aspectul fiecarui diapozitiv se poate alege din sabloanele de aspect prezentate in panoul de activitati (clic pe Format Slide Layout, vor fi afisate in dreapta).

Se alege din dreapta un slide layout, apoi dati dublu clic pe el.In diapozitivele urmatoare se pot introduce text (simplu, pe coloane, cu marcatori pe lista) sau se pot importa imagini, tabele, grafice, plasandu-le in pagina la locul prestabilit sau deplasandu-le prin drag-and-drop.Pentru a alege sabloane de forma (Design Templates) mergeti si dati clic pe meniul Format Slide Design si veti putea alege designul dorit pentru slide-uri.Pentru inserarea unei imagini o modalitate simpla este aceasta: se poate deschide un folder in care aveti imaginile dorite, fisiere imagine cu extensia .bmp, .wmf, .gif sau .jpg (desene proprii realizate cu ajutorul utilitarului Paint sau diferite imagini scanate), dati copy pe imagine si o puteti lipi (Paste) in locul dorit din slide, sau o alta modalitate mai elevata:

Clic Insert Picture From File, se deschide o caseta de dialog, apoi se alege folderul in care se gaseste imaginea dorita o selectam clic insert, imaginea va fi afisata pe slide, daca are rezolutia prea mare pentru pozitia stabilita, se poate micsora selectand imaginea, prin drag and drop de la un colt al imaginii catre interior, micsoram imaginea cat dorim;


O alta modalitate de inserare a imaginii - in slide layout dam clic pe icon to add, insert picture, selectam imaginea dorita insert
Pentru inserarea unui sunet sau a unei melodii, trebuie sa stiti ca Microsoft PowerPoint nu accepta decat un anumit format audio, si anume .wav. Cum putem recunoaste daca melodia este wav ? Ea trebuie sa includa pe langa numele melodiei, sunetului, si extensia .wav. Daca melodia nu este de format .wav, va trebui sa folositi un convertor special de sunete.

Sa consideram ca sunetul folosit are extensia .wav; pentru includerea sunetului in proiect deci se va proceda astfel :

clic pe Slide Show din bara de meniu, apoi pe Slide Transition se vor afisa in partea dreapta optiunile pentru modificari, de tranzitare intre slide-uri, de adaugare a sunetului in momentul cand acest slide este prezentat.
Pentru aplicarea efectelor vom merge in bara de meniuri Slide Show Custom Animation se vor afisa in partea dreapta optiunile pe care le puteti folosi foarte simplu -selectam obiectul din slide, apoi clic pe Add Effect (adaugam efectul dorit - de intrare, iesire) putem selecta si viteza de intrare sau iesire care se imprima obiectului.


Imprimand fiecarui obiect din slide un efect, acesta va primi un numar de ordine al rularii efectelor aplicate.


Efectele vor putea fi modificate prin stergere e necesara doar o simpla selectare a numarului si clic Remove.Va puteti vizualiza aplicatia dupa fiecare modificare a obiectelor din slide folosind butonul Play sau Slide Show.


Pentru inserarea unui nou slide se procedeaza astfel: in bara de meniu clic pe Insert New Slide.


Exista cazuri in care, in functie de scopul urmarit la executia prezentarii este necesar sa se intervina asupra ordinii in care se succed diapozitivele. Schimbarea ordinii diapozitivelor se poate realiza prin procedeul drag-and-drop atat in panoul de vizualizare al diapozitivelor (selectand imaginea in varianta Diapozitiv sau pictograma acestuia in varianta schita si deplasand-o in locul dorit), cat si in modul de lucru Sortare diapozitive, aplicand acelasi procedeu.


Uneori este utila ascunderea temporara a unor diapozitive, operatiune care se realizeaza astfel: diapozitivul care se doreste a fi ascuns este selectat din lista. Se deschide meniul Slide Show (expunere diapozitive) si se selecteaza optiunea Hide Slide (ascundere diapozitive), acest slide nu va fi sters doar nu va fi vizualizat de public.


Pentru vizualizarea prezentarii existente se poate proceda in felul urmator :

se deschide aplicatia Microsoft PowerPoint si se urmeaza calea File Open File name (fisierele care contin prezentari sunt cele care prezinta extensia .pps sau .ppt), dupa deschiderea fisierului, in centrul ferestrei aplicatiei, apare primul diapozitiv al prezentarii, iar in stanga, in panoul de vizualizare, apare intreaga galerie de diapozitive care compun prezentarea.


Pentru rularea prezentarii se poate proceda in doua moduri :

din meniul principal, se actioneaza succesiv Slide Show (expunere diapozitive) View Show (vizualizaare expunere)

se actioneaza butonul din stanga-jos al panoului de vizualizare al diapozitivelor.


Prezentarea poate rula automat sau nu : meniul Slide Show Slide transition Advance slide selectam Automatically sau On mouse click.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }