QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Cum creati relatii intre tabele?
Cum creati relatii intre tabele?

Cand creati o relatie intre doua tabele, este necesar ca in cele doua tabele sa existe doua campuri asemanatoare, pe baza carora sa se stabileasca relatia. Nu este necesar ca cele doua campuri sa aiba acelasi nume, dar trebuie sa fie de acelasi tip si sa aiba aceeasi dimensiune. Sa consideram ca aveti o baza de date numita Farmacie.mdb, care contine informatii despre clienti in tabelul Clienti, acest tabel avand urmatoarea structura:

Nume

Localitate

Adresa

Judet

Telefon

e-mail


si informatii despre comenzile primite de la clienti in tabelul Comenzi, care are urmatoarea structura:


Client

Produs

Cantitate


De asemenea, in baza de date exista un tabel cu informatii despre produse, cu urmatoarea structura:


Denumire_P

Pret_Unitar

Stoc


Sa presupunem ca in tabelul Clienti campul „Nume” este cheie primara si vreti sa creati o relatie dinspre acest camp spre campul „Client” din tabelul Comenzi. Pentru aceasta este necesar ca cele doua campuri, „Nume” si „Client”, sa fie de acelasi tip si sa aiba aceeasi dimensiune. Pentru a crea aceasta relatie procedati astfel:

Inchideti toate tabelele pe care le aveti deschise. Nu puteti crea relatii intre tabele deschise.

Activati fereastra bazei de date cu una din metodele prezentate in sectiunea 10.2 (de exemplu, apasati tasta F11).

Actionati butonul Relationships din linia cu instrumente Database, pentru a aparea fereastra Relationships.Daca in aceasta fereastra nu apar machetele tabelelor intre care vreti sa stabiliti o relatie, actionati butonul Show Table din linia cu instrumente Database, pentru a aparea fereastra de dialog Show Table care contine lista tabelelor. Alegeti din lista tabelele intre care vreti sa creati relatii, si actionati butonul Add pentru a introduce machetele lor in fereastra Relationships. Daca vreti sa creati o relatie intre un tabel si el insusi, introduceti macheta tabelului respectiv de doua ori. Dupa ce ati introdus machetele tabelelor, actionati butonul Close pentru a inchide fereastra de dialog Show Table.Pozitionati cursorul mouse-ului pe campul „Nume” din tabelul Clienti si trageti-l pana peste campul „Client” din tabelul Comenzi. Este lansata fereastra de dialog Edit Relationships unde apar doua liste care contin campurile puse in relatie. In lista din stanga apare campul „Nume” din tabelul Clienti, iar in lista din dreapta apare campul „Client” din tabelul Comenzi. In partea de jos a ferestrei apare tipul relatiei one-to-many. Asta inseamna ca la o inregistrare din tabelul Clienti ii corespund mai multe inregistrari in tabelul Comenzi. Ati obtinut o relatie de tip one-to-many deoarece campul „Nume” este cheie primara in tabelul Clienti, dar campul „Client” nu este cheie primara in tabelul Comenzi. Pentru a obtine o relatie de tip one-to-one, trebuie ca si campul „Client” sa fie cheie primara in tabelul Comenzi. Daca nici unul din cele doua campuri care intra in relatie nu este cheie primara, relatia este de tip nedeterminat (Indeterminate).Actionati butonul Create pentru a incheia fereastra de dialog in mod  favorabil, prin crearea relatiei intre cele doua campuri.


Dupa ce ati creat relatia de mai sus, mai puteti crea o relatie asemanatoare intre tabelele Produse si Comenzi. Presupunand ca in tabelul Produse aveti cheia primara „Denumire_P”, puteti crea o relatie one-to-many dinspre campul „Denumire_P” spre campul „Produs” din tabelul Comenzi. Cele doua relatii pe care le-ati creat se vad in fereastra Relationships ca in figura de mai jos:
loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }